Leg jouw favoriete herinneringen vast met een fotocollage op canvas

Wil jij jouw kamer een persoonlijke touch geven? Breng dan jouw mooiste herinneringen tot leven met een mooie fotocollage op canvas. Hiermee laat je jouw muur stralen! In dit artikel vertellen wij je meer over een foto op canvas, zo weet jij welk precies welk formaat je moet hebben, waar je het gaat ophangen en voor welke foto’s jij gaat kiezen. Lees snel verder en laat je inspireren!

Wat is een canvas?

We gaan eerst in op de vraag: Wat is canvas? Het is een populair materiaal dat gemaakt wordt van ruw en elastisch katoen. Het is niet alleen erg mooi om te zien, maar het biedt ook nog eens vele voordelen. Zo is het erg licht en heb je dus geen zware schroeven nodig om een canvas op te hangen. Vaak worden bevestigingsmaterialen er ook nog eens bijgeleverd, zo hoef je je daar niet meer druk over te maken. Daarnaast heeft een canvas geen lijst nodig, dit hoef je er dus niet extra bij te kopen. Wil je toch een lijst eromheen omdat je dit mooi vindt? Dat behoort ook gewoon tot de opties!

Het materiaal is erg sterk en gaat daarom jaren mee. Is je mooie fotocollage op canvas vies geworden? Geen zorgen, met een schone doek maak je het eenvoudig weer schoon.

Welk formaat canvas heb ik nodig?

Er is veel mogelijk, dus ook qua formaten heb je veel keuze. Logischerwijs vraag je jezelf dan af: Welk formaat heb ik eigenlijk nodig? Voor het bepalen van het formaat is het belangrijk om te weten waar je de canvast gaat neerhangen. Komt het bijvoorbeeld op een lege muur achter een bank of eettafel te hangen? Dan valt het aan te raden om te kiezen voor een grote variant van bijvoorbeeld 100 centimeter in de breedte. Komt je canvas al op een volle muur te hangen, kies dan voor een kleinere variant. Je kunt ook altijd de volgende vuistregel hanteren voor het ophangen van een canvas boven een meubelstuk:

Stem de breedte van de canvas af op het meubelstuk. Neem dan als breedte ongeveer 80% van de meubelbreedte.

Welke kleuren gebruik ik op mijn canvas?

Voor het bepalen van de kleuren van je canvas is het belangrijk om te kijken hoe je huis is ingericht. Heb je een huis vol met zwart en witte kleuren, dan is het wellicht mooi om een zwart/witte foto op je canvast te plaatsen. Of kies juist voor een foto met felle kleuren om te zorgen voor enig contrast. Uiteraard is dit afhankelijk van je persoonlijke smaak, maar houd rekening met je interieur bij het kiezen van de kleuren!

Tip: heb jij een robuuste kamerinrichting? Een zwart/witte foto gaat erg goed bij dit type inrichting!

Waar hang je je canvas op?

Er zijn zoveel plekken waar je je canvas op kunt hangen, in de gang, in de slaapkamer, in de woonkamer en ga zo maar door. Bedenk goed wat voor foto in welke kamer je wilt ophangen en of dit mooi past. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere rustgevende foto in je slaapkamer waardoor je lekker kunt relaxen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto van het strand en de zee of een mooi skyline bij nacht. Ook hier is het weer een kwestie van smaak, maar het is belangrijk om na te denken over wat voor type foto je gaat neerhangen in specifieke kamers.

Succes bij het kiezen van een mooie fotocollage op canvas!