Lekkagespecialist inschakelen bij waterlekkages

Een waterlekkage is iets waar je liever niet mee te maken krijgt. De gevolgen van een waterlekkage kunnen namelijk vergaand zijn. Van hoge kosten door materiële schade tot gezondheidsschade. Is er bij jou in huis onverhoopt een waterlekkage ontstaan? Schakel dan altijd direct een lekkagespecialist in. Een lekkagespecialist is een expert op het gebied van waterlekkages. Dankzij ervaring, kennis en goed materieel kan hij iedere waterlekkage opsporen en verhelpen.

Veelvoorkomende lekkagesoorten in huis

Lekkages kunnen op verschillende plekken in huis ontstaan. Maar er zijn een aantal plekken waar lekkages het vaakst worden gezien. De badkamer is hier een goed voorbeeld van. In deze ruimte lopen natuurlijk heel veel waterleidingen. Procentueel gezien is de kans op een lekkage hier simpelweg groter. Maar de oorzaak van een waterlekkage in de badkamer heeft vaak te maken met achterstallig onderhoud. Zo zijn versleten kitranden vaak de oorzaak van een waterlekkage in de badkamer. Andere plekken waar regelmatig lekkages worden gezien, zijn de kelder en het dak. Maar ook een lekkende radiator of een lekkende kraan komen regelmatig voor. Evenals een waterlekkage bij de wasmachine. Waar in huis heb jij een waterlekkage?

Lekdetectie: wat is dat?

Heb je onlangs een natte vlek op de muur ontdekt? Dan denk je waarschijnlijk dat er zich op die plek een leiding bevindt die lekt. Dit betreft een veelvoorkomende en logische beredenering. Echter, de oorzaak van het probleem hoeft zich niet op dezelfde plek te bevinden. Het kan goed zo zijn dat de oorspronkelijke waterlekkage zich ergens anders bevindt dan die natte vlek. Het vaststellen van de precieze locatie van de waterlekkage is dus niet zo eenvoudig. Gelukkig beschikt een lekkagespecialist over moderne apparatuur. Hierdoor kan hij middels lekdetectie de exacte locatie van de waterlekkage eenvoudig opsporen. Er wordt bij deze innovatie opsporingstechniek gebruik gemaakt van onder andere infraroodcamera’s. Maar ook een druktest en een rookproef kunnen onderdeel uitmaken van de opsporing van de waterlekkage.

Waterlekkages zelf voorkomen

Een waterlekkage is buitengewoon vervelend. De gevolgen van een waterlekkage zijn doorgaans namelijk groot. Er is nagenoeg altijd sprake van materiële schade. En deze schade brengt altijd kosten met zich mee. Daarnaast kan een waterlekkage voor schimmelvorming zorgen wat vervolgens weer in gezondheidsschade kan resulteren. Een waterlekkage is dus iets waar je liever niet mee te maken krijgt. Maar kun je lekkages voorkomen? Niet altijd. Een leiding kan simpelweg versleten of defect zijn en daardoor voor een waterlekkage zorgen. Maar in veel gevallen kun je lekkages wél voorkomen. Dit kun je doen door simpelweg jouw woning op alle fronten goed te onderhouden. Goed onderhoud is het beste preventiemiddel tegen waterlekkages.