Netflix series

Lekker avondje bankhangen? Bekijk deze series

Ga jij vanavond de deur niet uit, maar heb je een lekker avondje bankhangen voor de boeg? Zorg voor voldoende te snacken en drinken in huis en plof neer voor een avondje topseries kijken. Maar, de zoektocht naar series kan soms lang en besluiteloos zijn. Je blijft maar rondzoeken en na een uur heb je nog niks gevonden waarvan je denkt: dit wordt em. Om het voor jou gemakkelijker te maken hebben wij vele topseries voor je op een rij gezet. Laat je inspireren en zoek een topserie uit die jij in één avond uitkijkt.

Netflix series

Heb jij een abonnement op Netflix? Dan zijn er talloze topseries waar jij uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan: Fargo, Homeland, The Walking Dead, House of Cards en Suits. Netflix staat er om bekend dat ze ook veel series zelf produceren, zogeheten Netflix Originals. Hier zijn ook talloze toppers uit voortgekomen als: Stranger Things, The Umbrell Company, Mindhunter, Orange is the New Black en nog veel meer. Maar, welke van deze series moet je écht kijken? Wij hebben de 10 series met de hoogste IMDB-scores voor je op een rij gezet.

 1. Our Planet – 9,3/10.
 2. The Last Dance – 9,2/10.
 3. When They See Us – 8,9/10.
 4. Dark – 8,8/10.
 5. Stranger Things – 8,8/10.
 6. Peaky Blinders – 8,8/10.
 7. Black Mirror – 8,8/10.
 8. Narcos – 8,8/10.
 9. The Crown – 8,7/10.
 10. BoJack Horseman – 8,7/10.

Tips van de redactie:

Naast deze top 10 zijn er natuurlijk nog veel meer series die de moeite waard zijn. Daarom hebben wij op de redactie ook een aantal series voor je op een rij gezet die écht de moeite waard zijn.

Fargo

Houd je van drama en crime? Dan is Fargo jou op het lijf geschreven! Deze serie bestaat uit 3 seizoenen, die allemaal hun eigen verhaal en eigen personages hebben. Elk seizoen is wel in dezelfde stijl geacteerd en gefilmd. Elk seizoen wordt er een ijzersterke prestatie neergezet en is de sfeer goed te proeven. Het verhaal, de personages, de sfeer, alles is perfect in deze serie.

Brooklyn Nine-Nine

Ga jij goed op flauwe humor? Dan moet je Brooklyn Nine-Nine zeker een kans gunnen. Deze serie staat bol met flauwe grappen en heerlijke humoristische situaties. De serie bestaat uit 7 seizoenen, dus je hebt genoeg te kijken. In 2014 won de serie 2 Golden Globe Awards voor beste komedieserie en Adam Sandberg (één van de hoofdrolspelers) voor beste acteur in een komische serie.

The Haunting of Hill House

Goede horrorseries zijn er niet in overvloed, maar The Haunting of Hill House is zeker een parel. In deze serie, die helaas tot op heden bestaat uit 1 seizoen, zit vol met goede schrikmomenten en angstaanjagende scenes. De échte horrorliefhebber komt hier zeker aan zijn trekken.

Videoland series

Ook als je over een Videoland abonnement beschikt heb je toegang tot fantastische series. Wat te denken van Cougar Town, The Good Doctor, The Wire en Killing Eve. Maar ook voor Nederlandse series zit je hier op de goede plek. Videoland kent namelijk een hoog gehalte aan Nederlandse series, zoals: Mocro Maffia, Judas, Meisjes van Plezier, Chantal komt werken, Goede Tijden Slechte Tijden en nog veel meer. Maar, wat zijn de beste series van Videoland? Ook hier hebben we de 10 beste series op basis van de IMDB-beoordeling voor je op een rij gezet.

 1. The Wire – 9,3/10.
 2. The Office – 8,9/10.
 3. The Bridge – 8,6/10.
 4. The Handmaid’s Tale 8,5/10.
 5. Mr. Bean 8,5/10.
 6. Kingdom 8,5/10.
 7. Taboo 8,4/10.
 8. The Young Pope 8,4/10.
 9. Babylon Berlin 8,4/10.
 10. Killing Eve 8,3/10.

Tips van de redactie:

Ook hier zijn er vele series die de top 10 niet halen die zeker de moeite waard zijn. Daarom tippen wij nog enkele series die je zeker moet kijken.

Key & Peele

Ben jij een fan van sketchhumor? Dan moet je Key & Peele absoluut kijken. De series staat bomvol met hilarische sketches. De show doet enigszins denken aan Chapelle’s Show uit de jaren 90. Dus mocht je hier een fan van geweest zijn, dan past dit ook precies in jouw straatje.

The Blacklist

Deze misdaadserie zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. De serie bestaat uit 8 seizoen, dus genoeg content om je eventjes bezig te houden. De serie volgt een topcrimineel die bereid is om de FBI te helpen bij het opsporen van criminelen.

The Good Fight

The Good Fight spelt zich af in de Verenigde Staten geleid onder Trump. Advocaat Diane Lockhart wordt gevolgd bij haar overstap naar een nieuw advocatenbureau. De serie probeert de advocatuur met zijn complexe zaken, morele dilemma’s en kleurrijke advocaten en rechters te verbinden met de actualiteit.

HBO series

Game of Thrones, Chernobyl, Watchmen, dit zijn enkele van de absolute topseries van HBO. Voor een avondje bingewatchen zit je bij HBO wel gebakken. Wil je HBO series kijken? Neem dan een Ziggo Movies & Series L of XL pakket. Heb je het pakket binnen en wil je weten wat nou de HBO series zijn die je écht moet kijken? Wij hebben de top 10 weer voor je op een rij gezet. Ook deze top 10 is samengesteld volgens de IMDB-beoordelingen.

 1. Chernobyl – 9,6/10.
 2. Band of Brothers – 9,5/10.
 3. Game of Thrones – 9,4/10.
 4. The Wire – 9,3/10.
 5. The Sopranos – 9,2/10.
 6. True Detective – 9/10.
 7. Westworld – 8,8/10.
 8. Rome – 8,8/10.
 9. Big Little Lies – 8,6/10.
 10. Boardwalk Empire – 8,6/10.

Tips van de redactie:

Wij hebben nog 2 extra HBO series voor je die je zeker niet mag missen. Ze vallen misschien buiten de top 10, maar zijn absoluut de moeite waard.

Last Week Tonight with John Oliver

In dit satirische nieuwsprogramma wordt er teruggekeken op wekelijkse belangrijke nieuwsitems in de Verenigde Staten. Host John Oliver weet elk item op een komische manier te presenteren. Mocht je fan zijn van Lubach, dan is Last Week Tonight with John Oliver ook zeker wat voor jou.

The Pacific

Band of Brothers is één van de allerbeste series ooit en weerspiegelt de horror van de Tweede Wereldoorlog perfect. Van dezelfde makers is er nog een oorlogsserie, The Pacific. Deze speelt zich af in Azië en laat de oorlog zien tegen het Japanse Keizerrijk. Net als Band of Brothers is dit een fantastische serie die echt de moeite waard is.

Marvel series

Ben jij in het bezit van een Disney+ abonnement? Dan heb jij een groot aantal Marvel series tot je beschikking. Als je een fan bent van superhelden, dan zijn de Marvel series écht iets voor jou. Ook op Netflix vind je overigens een groot aanbod aan Marvel series en ook films. Maar welke series zijn de moeite waard om te kijken? Wij hebben de top 10 beste Marvel series voor je op een rij gezet.

 1. Daredevil – 8,6/10.
 2. The Punisher – 8,5/10.
 3. Legion – 8,3/10.
 4. Jessica Jones – 7,9/10.
 5. Agent Carter – 7,9/10.
 6. Agents of S.H.I.E.L.D. – 7,5/10.
 7. The Gifted – 7,4/10.
 8. Marvel’s Most Wanted – 7,4/10.
 9. Luke Cage – 7,3/10.
 10. The Defenders – 7,3/10.

Tips van de redactie

Ben jij een fan van cartoons? Want ook op dat gebied heeft Marvel topseries afgeleverd. Wij raden je aan om The Spectacular Spider Man en The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes te kijken, mocht je deze nog niet gezien hebben.