Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Lekker slapen op de camping: 4 tips

Kamperen is geweldig. Heerlijk in de buitenlucht, tot ’s avonds laat bij je tentje zitten en dan… oncomfortabel slapen? Voor veel mensen lijkt dat toch het grootste nadeel van kamperen. Gelukkig is dat helemaal niet nodig. Met deze 4 tips slaap je ook op de camping als een roosje.

1. Luchtbedden als comfortabel bed

Een luchtbed is een rubberen of plastic matras waar je lucht in pompt. Doordat de lucht opgesloten wordt, ontstaat een zacht en comfortabel matras. Meestal is een luchtbed 1 persoons, omdat dat het meeste comfort geeft. Er zijn ook tweepersoonsluchtbedden, maar deze zijn doorgaans wat zachter en samen slapen kan problemen geven omdat een luchtbed wat inzakt richting de zwaarste persoon. Kies een luchtbed van goede kwaliteit, want anders lig je niet erg comfortabel. Bovendien zijn de meeste (te) goedkope luchtbedden gevoelig voor lekkage.

2. De slaapmat als goed alternatief

Het grote voordeel van slaapmatten is dat je ze compact mee kunt nemen en niet hoeft op te blazen. Soms moet het matje wel opgeblazen worden, dan is er meestal een pompje bijgeleverd. Kies een slaapmat van goede kwaliteit als je comfortabel wilt slapen, want de goedkoopste slaapmatjes doen maar weinig voor je slaapcomfort. Je ligt dan praktisch op de grond. De betere slaapmatten, zoals van het bekende kampeermerk Heuts, zijn van goede kwaliteit en zijn bijna net zo comfortabel als je eigen bed.

3. De keuze van je slaapzak

Ga je naar een winkel waar maar enkele slaapzakken zijn, dan zie je misschien weinig verschil. In kampeerwinkels en de betere sportzaken vind je een uitgebreidere collectie slaapzakken. Daar zie je ook grotere verschillen tussen de slaapzakken onderling. Ga je alleen kamperen in de zomer? Dan kies je voor een luchtige slaapzak die niet teveel warmte vasthoudt. Ben je vooral een allround kampeerder die ook in de winter in een tentje zit? Dan kies je voor een isolerende slaapzak die je ook bij wintertemperaturen comfortabel warm houdt. Laat je hierover informeren in de betere kampeerzaak of online op duidelijke websites.

4. Een goede slaapcabine

De plaats waar je in de tent slaapt heet een slaapcabine. Kleine tentjes bestaan alleen uit een slaapcabine, grotere tenten hebben ook een gemeenschappelijke voortent. Er zijn grote verschillen tussen tenten. Het meest comfortabel is een tent waarvan de slaapcabine is voorzien van horrengaas. Je kunt de tent dan overdag laten doorluchten zonder dat er irritante insecten binnen komen. Met name muggen kunnen je flink uit je slaap houden. Heb je geen tent met horrengaas voor de slaapcabine? Laat de cabine dan dicht of doe los horrengaas over de opening als je die openlaat.

Lekker slapen op de camping is soms een uitdaging. Veel mensen kiezen daarom liever voor een vakantiehuis. Vooral de eerste nacht op een camping is het vaak even wennen. Gelukkig lukt het daarna meestal beter om te slapen. Met deze 4 tips creëer je in elk geval een comfortabele slaapplaats waar je zo lekker mogelijk kunt slapen op de camping.