Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Lekkere warme voeten en nog mooi ook!

Je kunt je huis nog zo mooi hebben ingericht, er komt onherroepelijk een moment dat je iets mist. Dat kan een lamp in een donkere hoek zijn of een andere kleur pot om een mooie plant. Maar het kan ook groter zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een contrasterende kleur op de muur of overgordijnen over je rolgordijnen. Of natuurlijk een mooi vloerkleed. Een vloerkleed kan de hele sfeer van je interieur veranderen en het levert je ook nog eens heerlijk warme voeten op.

Een vloerkleed onder je zithoek

Je ziet steeds vaker vintage patchwork vloerkleden onder de zithoek. Dus (deels) onder de bank en onder de salontafel. Dit geeft direct een gezellige sfeer en het zorgt er ook nog eens voor dat je zithoek een aparte ruimte in je huis wordt, zonder dat je muurtjes of kamerschermen hoeft te plaatsen. Een vloerkleed onder je zithoek geeft ook nog eens een comfortabel gevoel. Je hoeft geen pantoffels aan als je op de bank zit. De vloer is al heerlijk warm.

Patchwork is weer helemaal terug. Voorheen zag je het vooral in landelijke interieurs, maar tegenwoordig kun je deze vloerkleden, mede dankzij het kleurgebruik en het gebruik van andere materialen, ook heel goed combineren met een industrieel interieur.

Een vloerkleed onder je eethoek

Waar je niet zo snel aan denkt, maar wat wel heel fijn kan zijn is een groot vloerkleed onder je eethoek. Er zijn schitterende grote vloerkleden vintage die van je eethoek een mooie ruimte maken. Toegegeven: wanneer je kleine kinderen hebt is dit misschien een minder goed idee, maar je mag altijd dromen van als ze ouder worden, toch? Ga je nog op zoek naar nieuwe stoelen? Dan is het slim om voor je stoelen aanschaft te bepalen of je voor zo’n mooi kleed onder je eethoek gaat. Stoelen met wieltjes zijn in dat laatste geval misschien niet zo’n goede optie.

Een vloerkleed in de speelhoek

Met kleine kinderen weet je het wel. Helemaal als ze zitten te spelen op de houten of plavuizen vloer. Dat kan een ontzettende herrie maken en het is voor de kinderen ook niet fijn om op de harde vloer te zitten. Kies daarom voor een mooi vloerkleed voor in de speelhoek. Je creëert dan een afgebakende “ruimte” waarin de kinderen naar hartelust kunnen spelen en zorgt er direct voor dat dat spelen veel comfortabeler is. Natuurlijk kun je dan gaan voor een felgekleurd kindervloerkleed. Maar er zijn ook andere opties, neutrale kleuren, maar wel duidelijk voor kinderen bedoeld.