Luxe keukens grenzen vaak aan de woonkamer, maar het is ook mogelijk om een ​​aparte ruimte voor de keuken luxe te houden

Bij het maken van een luxe keuken zijn er een paar dingen waar je aan moet denken. Eerst moet je beslissen of je keuken gescheiden moet zijn van of verbonden moet zijn met je woonkamer. Door de twee kamers naast elkaar te plaatsen, wordt de indeling meer open. Dit is handiger en maakt het gemakkelijker om mensen over de vloer te krijgen. Hierdoor lijkt het  alsof er minder muren en meer ruimte is. Dit draagt bij ​​aan het gevoel van luxe. Aan de andere kant geeft koken en eten bereiden in een aparte ruimte je meer privacy. Dit kan vooral belangrijk zijn als je kinderen hebt die de neiging hebben om rommel te maken in open ruimtes zoals keukens.

Verschillende afwerkingen

Luxe keukenontwerpers gebruiken vaak verschillende afwerkingen. Granieten werkbladen zijn populair omdat ze duurzaam zijn en er mooi uitzien. Roestvrijstalen apparaten kunnen ook een vleugje elegantie toevoegen. Marmeren tegels worden steeds populairder omdat ze minder duur zijn dan graniet en sommige mensen vinden ze leuk omdat ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Andere materialen zijn onder meer houten kasten met glazen deuren, eiland bladen van marmer of steen en achterwanden van verschillende dingen, zoals keramische tegels of beton bedekt met kwartskristallen.

Voordelen van het scheiden van je keuken en woonkamer

Als je woonkamer klein is, kun je de keuken en de woonkamer uit elkaar houden. Zo zorg je ervoor dat je luxe keuken zijn naam eer aan doet en werkelijk weelderig is. Afgezien daarvan heb je een meer aanpasbare ruimte waar je gasten kunnen verblijven. Je wordt ook niet gestoord door mensen in de woonkamer terwijl je in de keuken bezig bent. Daarnaast zal niemand last van je hebben omdat ze je niet zullen horen. Dit helpt ook bij het stromen van gesprekken tijdens het eten van maaltijden in je luxe eetkamer. Mensen in de woonkamer kunnen dus echt samenkomen en een praatje maken zonder gestoord te worden.

Nadelen van het scheiden van je keuken en woonkamer

Door de keuken en woonkamer te scheiden, heb je minder toegang tot het natuurlijke licht en de luchtstroom in je woning.  Het zal niet makkelijk zijn om vanuit de keuken naar de eettafel te gaan of andersom. Afgezien daarvan maakt dit het moeilijk om met vrienden en familie te praten tijdens als je samen aan het koken bent.