Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Meer genieten van wat binnen handbereik is

We zoeken het tegenwoordig allemaal wat dichter bij huis. We proberen het in en om ons huis extra fijn te maken, misschien wel een soort vakantiegevoel te creëren, plekken te realiseren waar het fijn en ontspannen is. Zeker wanneer je over een tuin beschikt kan dat op allerlei manieren, waardoor je vaak het hele jaar door van het loungegevoel kunt genieten.

Het hele jaar door naar buiten kunnen

Zeker als je veel tijd thuis doorbrengt, bijvoorbeeld doordat je ook thuis aan het werk bent, of juist geen werk hebt, kan het je best wat gaan benauwen. In de zomer gaan we volop naar buiten, of dat nu in de eigen tuin of bijvoorbeeld in een recreatiegebied is, maar de rest van het jaar zitten we allemaal behoorlijk veel binnen. Ons Nederlandse klimaat is nu eenmaal onberekenbaar, en langere tijd buiten doorbrengen zonder nat te regenen, weg te waaien of het flink koud te krijgen is in een groot deel van het jaar makkelijker gezegd dan gedaan.

Natuurlijk kun je de elementen ook besluiten te bedwingen. Gewoon lekker een stuk te gaan wandelen of fietsen, hardlopen misschien, wat voor weer het ook is. Van een beetje regen smelt je niet, dus is er de behoefte om even naar buiten te gaan, is dat vrijwel altijd wel mogelijk. Maar om in de herfst of winter nu eens lekker buiten te gaan zitten in de tuin? Nee, dat wordt toch echt een heel ander, en niet al te gezellig verhaal. Tenzij je je tuin zo aanpast dat dit opeens wél mogelijk is.

De tuin aanpassen voor jaarrond gebruik

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tuin zodanig in te richten dat zij er altijd iets aan hebben, weer of geen weer. Om altijd droog te kunnen zitten laten zij bijvoorbeeld een veranda bouwen, zo’n mooie Douglas veranda van hout is een populaire keuze, bijvoorbeeld. Dit geeft je de vrijheid om buiten te zitten ook als het een beetje regent. Je hebt een dak boven je hoofd, dus als de regen niet naar binnen waait zit je droog. Ook kan een veranda je juist wat beschutting geven tegen de zon, op dagen dat deze erg uitbundig schijnt. Ook prettig, want onze zomers worden zo heet en zonnig dat wat schaduw ook heel wat waard is.

In de herfst of winter is een veranda vaak wat te fris om van te genieten. Zeker als het waait of hard regent, en als de temperaturen aan de lage kant zijn, zit je er niet lekker meer. Dan is een tuinkamer altijd nog een optie. Ook dit is een overkapping, maar dan eentje die in zijn geheel kan worden afgesloten, een veranda met wanden dus, feitelijk. Er zijn tal van opties mogelijk, vaak met veel glas, zodat je echt het gevoel hebt buiten te zitten. Zorg voor een verwarming, zodat het ook qua temperatuur aangenaam is, en je kan echt het hele jaar door volop van je tuin genieten, en het gevoel van buiten zijn ervaren.