Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Met deze vier tips houd je werkschoenen heel lang mooi

Werkschoenen hebben nogal wat te verduren. In plaats van gewone schoenen beschermen werkschoenen je voeten onder andere tegen harde en scherpe voorwerpen, water, hitte en stoffen die gevaarlijk zijn. Goed onderhoud is belangrijk. Hierbij vier tips waarmee je de levensduur van je schoenen aanzienlijk verlengt.  

1. Hou ze schoon 

Check niet alleen regelmatig de ted baker sale, maar maak ook je werkschoenen schoon. Verwijder grof vuil zoals modder of verf met een stevige borstel. Haal de veters uit je schoenen, zodat je overal goed kan schoonmaken. Is het grootste vuil eraf? Pak dan nog een sponsje en wat milde zeep en maak de rest schoon. Draag je schoenen met inlegzolen doe deze dan in de wasmachine. 

Heb je last van zweetvoeten? Er is speciale voetdeodorant op de markt. Maar je kan eveneens je schoenen in een vuilniszak doen en een nachtje in de vriezer leggen. Ja, echt waar, met deze tip dood je alle bacteriën in je schoenen die de stank verspreiden. 

2. Goed laten drogen 

Nadat je ze goed hebt schoongemaakt is het tijd om ze te laten drogen. Doe dat op een droge en luchtige plaats. Niet in de zon of bij de kachel. Wanneer leer te snel opdroogt gaat het kapot. Laat ze niet alleen drogen na een schoonmaakbeurt, maar ook als je werk hebt gedaan waarbij je schoenen doorweekt zijn geworden. 

3. Insmeren met ledervet

Zijn ze droog? Smeer ze dan in met ledervet. Het beste is om dit elke twee weken te doen. Het leer blijft hierdoor soepel. Wanneer je dit niet doet drogen ze uit met als gevolg scheuren. Het is eveneens goed om af en toe je werkschoenen in te spuiten met impregneerspray. Deze spray werkt water- en vuilafstotend. Je schoenen zijn hierdoor beschermd tegen water. 

4. Schaf een tweede paar aan 

Het is verleidelijk om van je overgebleven salaris een ted baker tas of Syperdry rugzak te kopen, maar het is verstandiger om een tweede paar werkschoenen aan te schaffen. Zo heb je genoeg tijd voor het schoonmaken en met name het drogen. Wanneer je dat laatste niet doet, kunnen de schoenen niet goed ademen en vocht hoopt zich op. Misschien denk je dat kost wel veel geld, maar op den duur ben je toch goedkoper uit. Door het wisselen kunnen beide paren langer mee.