Met een nieuw likje verf naar een frisse uitstraling in je interieur!

Met de wisseling van de seizoenen, kan je behoefte krijgen aan een nieuw en fris interieur. Vaak helpt een nieuw likje verf dan al enorm. Een nieuwe kleur op de muren kan jouw ruimte namelijk al een nieuwe en frisse uitstraling geven. Zo hoef je niet je hele interieur te veranderen! In dit artikel vertellen je hoe je met muurverf weer een frisse uitstraling aan je interieur kan geven.


Oneindig veel mogelijkheden met verf

Wat verf betreft is de keuze reuze. Je kunt kiezen voor donkere tinten, zachte pastel kleuren of juist voor felle kleuren. Wat je ook kiest, er past altijd wel iets binnen jouw interieur! Als je zeker wilt weten dat de verfkleur binnen jouw interieur en smaak valt, zou het een idee kunnen zijn om een proefstukje te verven. Veel verf merken bieden mini verfrollers aan die speciaal zijn ontworpen om een klein stukje muur mee te schilderen om te kijken of de kleur daadwerkelijk zo uitkomt op de muur als je dacht.

Beoordeel de ruimte

De kleur die je kiest hangt samen met de grootte van de ruimte. Wil je een kleine ruimte groter laten lijken? Kies dan voor lichte kleuren zoals pasteltinten of licht grijstinten. Doordat deze kleuren de eigenschap hebben om licht te laten reflecteren kan de ruimte groter lijken. Donkere kleuren daarentegen hebben de neiging om ruimtes juist kleiner te maken, doordat ze de kleuren als het ware absorberen. Dit kan positief zijn, voor als je een grote ruimte een knusser effect wilt geven.

De verftrends van dit moment

Een verftrend die op dit moment veel terugkomt zijn de natuurlijke kleuren. Dit zijn ook wel de warmere kleuren zoals aardetinten en veel bruintinten. Bij veel verfmerken zoals Sikkens muurverf zijn de kleuren van het jaar 2021 dan vooral ook bruintinten.

Op dit moment winnen de matte verven het ook van de zijdeglans of hoogglans verf. Matte verven zorgen voor zachtheid in het interieur en zijn ideaal om meubels mee te pimpen of wanden een poederachtige look mee te geven.

Goede voorbereiding is het halve werk!

Je muren schilderen lijkt een enorm karwei, maar tegenwoordig zijn er zoveel handige producten dat het toch enorm meevalt. Het enige wat je hoeft te doen in de juiste kleur verf kopen. Daarbij is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit scheelt namelijk ook al veel tijd. Het begint met het in huis halen van de juiste muurverf en andere benodigdheden zoals kwasten en verfrollers. Dek in de ruimte vervolgens de vloer af en bescherm eventueel meubels met oude lakens of plastic. Plak vervolgens schakelaars en plinten af. Belangrijk is dat een muur met een bestaande verflaag eerst geborsteld moet worden en daarna schoongemaakt met een ontvetter. Zo kan de verf het beste hechten.