Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Met kleine ingrepen een gloednieuw huis

Heb je wel eens gehoord van ‘verthuizen’? ‘Verthuizen’, oftewel het verbouwen van je eigen huis, is mateloos populair geworden. Door de alsmaar stijgende huizenprijzen knapt men steeds meer en steeds hogere bedragen het eigen huis op. En daar profiteren meubelboulevards van! Ook jij kan door kleine ingrepen je huis een stuk leuker eruit laten zien. En, niet te vergeten: de woningwaarde stijgt behoorlijk! In dit artikel lees je hoe je dit oppakt.

Schaf meubelstickers aan

De eerste tips is om een meubelsticker te kiezen. Tegenwoordig kan je een op maat gemaakte ontwerp kiezen. Zo bepaal jij hoe je meubelsticker er uit moet komen te zien. Je kan er ook voor kiezen om de meubelsticker zelf te ontwerpen, maar je kan het ook aan een grafisch ontwerper overlaten. Uiteraard zijn er ook op maat gemaakte ontwerpen om je deur, wand of andere meubel te beplakken.

Kies voor een duurzaam interieur

Verder is het aan te raden om te kiezen voor duurzame interieur, oftewel interieur wat lang meegaat. Ben je van plan om binnenkort je huis te verkopen? Dan is het slim om je badkamer op te knappen. De kosten voor de verbouwing krijg je na verkoop snel weer terugverdient. Let er wel op dat de kosten voor een totale renovatie behoorlijk kunnen oplopen, namelijk in de duizenden euro’s. Wil je liever niet te veel geld uitgeven? Maak vlak voor de verkoop de tegels van de badkamer goed schoon. De nieuwe glinsterende uitstraling maakt je huis meer geld waard.

Kies voor meerdere woonstijlen

Veel mensen kiezen voor een stijl en blijven hierin hangen. Kies gewoon voor wat je leuk vindt. Wel is het verstandig om te kijken of het de waarde van je woning verhoogt. Je hoeft dus niet alleen maar voor bijvoorbeeld landelijke elementen te kiezen, maar je kan dit ook combineren met industriële elementen.

Met een kleine investering is je huis veel meer waard   

In deze tijd is het zeker slim om je huis te verkopen. De prijzen zijn momenteel ontzettend hoog! De hoogste huizenprijzen vind je tegenwoordig in Utrecht. Daar zijn de huizenprijzen ten opzichte van het vorige jaar met ongeveer tien procent gestegen. De gemiddelde verkoopprijs tikt bijna de vierhonderdduizend euro aan!

Aankomende jaren is de verwachting dat de huizenprijzen nog verder zullen stijgen. Weliswaar gaat de huizenprijzen in Nederland met enkele procenten stijgen, maar toch liggen de prijzen ontzettend hoog. 

Kortom, als je van plan bent om je huis binnenkort te verkopen is het zeker aan te raden om te investeren. Hieronder lees je enkele tips om de waarde van je huis te verhogen:

  • Voeg meer vierkante meters toe aan je huis. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een veranda, het bouwen van een tuinhuis en het plaatsen van een dakkapel. Let er wel op of je hiervoor een vergunning nodig hebt.
  • Duurzame woningen zijn in trek. Investeer daarom bijvoorbeeld in inductiegas en zonnepanelen. Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Omdat je eigenaar van zonnepanelen bent krijg je je btw terug!
  • Is het mogelijk om een extra kamer toe te voegen? Waar het kan is het raadzaam om een extra ruimte te creëren. Zo maak je je ruimte geschikt voor grotere huishoudens.

Lees ook eens onze leuke woonhandleidingen: