Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Meten is weten: handige tools voor doe-het-zelvers

Als echte doe-het-zelver heb je vast al een garage vol met gereedschap en machines. Maar heb je al eens aan deze technische snufjes gedacht? Je kunt natuurlijk prima met een rolmaat of liniaal werken, maar deze apparaten maken meetwerk gemakkelijker (en accurater!) dan ooit. Zo voorkom je kleine meetfoutjes met mogelijk grote gevolgen.

Detector

Met een detector meet je de onzichtbare elementen in huis. Het brengt namelijk de objecten in muren, plafonds en vloeren in kaart. Zonder iets open te hoeven breken, detecteert een detector spanningvoerende kabels, waterleidingen, en zelfs metalen en houten onderconstructies. Ideaal als je een verbouwing aan het plannen bent, een muur wil slopen, leidingen wil verleggen, of simpelweg een gat in de muur wil boren. Je weet nu precies waar je veilig aan de slag kan en van welke stukken je af moet blijven om grote schade te voorkomen.

Laser afstandsmeter

En als je toch aan het verbouwen geslagen bent, komt een laser meter goed van pas. Met behulp van een laser meet dit stukje techniek afstanden, oppervlaktes en de inhoud van ruimtes. Ook kan het hellingshoeken weergeven. Het is daarbij zelfs geen probleem als meubels of andere objecten de laser blokkeren, want een laser afstandmeter kan ook indirect meten. 

Veel modellen kun je met bluetooth aan een smartphone of tablet koppelen, waardoor je de gegevens kunt gebruiken voor schetsen en ontwerpen. Hierdoor kan je slim plannen voordat je inkopen gaat doen. Je weet precies welke meubels wel of niet in een ruimte passen en kunt exact bepalen hoeveel verf of vloerbedekking je nodig hebt. Zo voorkom je miskopen en weet je zeker dat je niet te veel of te weinig materiaal op voorraad hebt.

Kruislijnlaser

Een laatste handige tool is de kruislijnlaser. Dit apparaat kan horizontale en verticale lijnen op oppervlakken (bijvoorbeeld muren) projecteren en exacte afstanden aangeven. Zo hoef je nooit meer met rolmaat en potlood aan de slag als je een schilderijtje op wil hangen, afplaktape moet aanbrengen of badkamertegels wil uitlijnen.

Alle drie deze apparaten zijn tot slot verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met uiteenlopende opties en voor ieder budget. Ze hebben bovendien een handzaam formaat en nemen dus weinig ruimte in je garage in. Gemak dient de mens!