Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

woelmuis

Mollen en woelmuizen vangen, dat doe je zo

Bijna iedereen heeft wel eens mollen of woelmuizen in de tuin gehad. Het zijn schattige diertjes als je ze op tv of in een boek ziet, maar in je tuin zijn ze wat minder fijn. Want voor je het weet hebben deze kleine beestjes je hele tuin overhoop gegooid. Je prachtige planten en bloemen, je moestuin, ze laten niets heel. En die grote molshopen in het grasveld zijn ook niet fijn, al helemaal niet wanneer kinderen erover struikelen tijdens het spelen. 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om van mollen en woelmuizen af te komen. Je kunt ze vangen of verjagen. Ook zijn er mogelijkheden om ze levend te vangen waarna je ze in een bos kunt vrijlaten. Zo is er dus voor iedereen een fijne manier te vinden. En ook voor de wat lagere budgetten zijn er diverse producten op de markt. Zo hoeft het verjagen van mollen en woelmuizen niet veel te kosten.

Woelmuizen en mollen bestrijden doe je zo

Woelmuizen zijn misschien iets minder bekend dan mollen, maar zorgen voor dezelfde schade aan je tuin. Om ze te bestrijden zijn er verschillende methodes. Zo kun je woelmuisklemmen plaatsen, of een diervriendelijk woelmuizenvanger plaatsen. Met deze diervriendelijke oplossing blijft de woelmuis in leven. Je laat deze daarna ver van je woning vrij, ergens in het bos bijvoorbeeld. Zo kan het diertje rustig verder leven zonder iemands tuin te vernielen. Een woelmuis verjager die geluidsgolven uitzendt is ook een oplossing. Hiermee maak je de beestjes bang waardoor ze op de vlucht slaan. 

Al deze oplossingen zijn ook voor mollen te gebruiken. Al heb je wel speciale producten voor ieder diertje nodig. Een mol en woelmuis zijn bijvoorbeeld niet even groot. Kijk dus goed of je mollen of woelmuizen in de tuin hebt voor je de producten aanschaft. Je koopt de specifieke producten online bij de Melkbusschop. Je hoeft de deur er dus niet voor uit, en alles wordt netjes thuis bezorgd zodat je meteen de beestjes uit je tuin kunt verjagen.

beest, bouten, bruin

Mollen verjagen, dat kan iedereen

Er zijn veel professionals die je deze dienst aanbieden, maar uiteraard zit hier een prijskaartje aan verbonden dat niet iedereen zich kan veroorloven. De vakman is natuurlijk een tijdje bezig, en moet ook zijn materiaal en reiskosten betalen. Gelukkig is het heel goed mogelijk om zelf mollen te verjagen, en zo flink wat geld te besparen. De meeste producten die je hiervoor koopt kun je meerdere malen gebruiken, zodat je ook bij een volgende mollenplaag meteen aan de slag kunt.

Om zelf in de rol van mollen verjager te kruipen heb je natuurlijk wel het juiste materiaal nodig. Kies voor een diervriendelijke mollenvanger of een mollenklem. Er zijn genoeg producten online te vinden.