Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Muis in huis? Dat is niet pluis!

Al dagen slaap je slecht, omdat je telkens wakker wordt van allerlei getrippel en geknaag. Regelmatig heb je al iets teruggevonden wat doet denken aan keuteltjes. En als je het keukenkastje open maakt, zie je dat alle verpakkingen zijn aangevreten. Dat is niet pluis! Waarschijnlijk heb je niet één, maar meerdere muizen in huis. Daarom geven wij je hier een aantal tips om die nare muizen een stapje voor te zijn.

Muizen voorkomen: tips van de expert

Heb je nog geen last van muizen in of rondom je huis, maar wil je een mogelijk een plaag voor zijn? Dan is het verstandig om op voorhand al wat maatregelen te nemen, om te zorgen dat de muizen bij jou wegblijven.

  1. Houd je huis en tuin goed schoon. Dit betekent dus niet alleen dat je jouw woning regelmatig moet schoonmaken, maar ook dat je afval zo snel mogelijk verwijdert en je de vuile vaat niet te lang laat staan.
  2. Berg al je etenswaren goed op. Dat geldt binnen dus voor alle koekjes, brood en ander voedsel. Mocht je een huisdier hebben, dan is het ook van belang dat je dit voer goed opbergt, zeker als het een knaagdier betreft. Zorg er ook voor dat het voer buiten niet overal rondslingert of in etensbakken blijft staan.
  3. Verdere tips voor het voorkomen van muizen in je tuin: maai je gras regelmatig en gooi het afval direct in de groencontainer. Verder is het ook niet verstandig om voedsel voor de vogels te strooien of op te hangen, want dat eten muizen ook graag!

Blijkt muizenbestrijding toch nodig te zijn?

Kamp je al met een muizenplaag? Dan heeft het natuurlijk geen nut meer om muizen proberen te voorkomen. In dat geval is het nodig om de muizen te verjagen, want muizen kunnen fikse schade aanrichten. Niet alleen zijn het onhygiënische beestjes die ziektes kunnen overdragen, ook knagen ze van alles kapot in je huis. Je wilt toch niet riskeren dat jouw hele huishouden dadelijk ziek of gewond raakt door deze muizen? Kom dan in actie en verjaag de muizen uit jouw woning.

Hoe? Daar hebben we natuurlijk een aantal tips voor, maar wees gewaarschuwd! Het verjagen van muizen is en blijft een lastige klus. Als je echt van muizen af wilt, kan het slimmer zijn om professionele muizenbestrijding in te schakelen. Dan weet je zeker dat alle muizen op een diervriendelijke en snelle wijze worden verwijderd.

Het internet staat vol met tips om muizen te verjagen, maar het grootste deel van deze tips helpt je maar deels, of zelfs helemaal niet. Een aantal mensen zweert bij het gebruik van geuren om muizen te verjagen: denk hierbij aan munt, eucalyptus, peper en ui. Je kunt het altijd proberen, maar of het ook echt werkt, dat betwijfelen we ten zeerste. Een andere manier om muizen te verjagen is door ultrasoon geluid in te zetten. Dat is een geluid waar wij geen last van hebben, maar waar de muizen zich weer mateloos aan ergeren. Deze manier werkt deels, maar je zult dit geluid op meerdere plekken moeten laten klinken om de muizen ook echt overal te verjagen. Dat wordt nog een dure grap!

De makkelijkste manier om muizen te ‘verjagen’ is natuurlijk door ze te vangen. Mocht je veel last hebben van de beestjes, dan kun je overwegen om een kat in huis te nemen. Het is dan wel te hopen dat de kat ook daadwerkelijk zin heeft om weg muizen te vangen! Dat is niet altijd het geval. Verder kun je nog gebruik maken van diervriendelijke vallen. Die zijn op meerdere plekken te verkrijgen, ook online. We hebben het dan over diervriendelijke vallen, omdat het van belang is bij het bestrijden van muizen dat de beestjes niet lijden.