Must have materialen om thuis mee te kunnen klussen

Ben jij een echte klusser? Dan zijn er een aantal materialen waar je niet zonder kunt. Of het nu gaat om het maken van wat extra schappen in de kelderkast of het maken van een koof om de leidingen in de woonkamer, er zijn bepaalde materialen die altijd handig zijn om in de schuur of kelder kast te hebben liggen. Naast de standaard gereedschappen zoals een hamer, schroevendraaier en ook boormachine, zijn er twee materialen die in aanvulling op je gereedschap handig zijn en waarmee je praktisch alles in huis kunt realiseren. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar voor de meeste klussen zijn underlayment en trespa platen ideaal om je klus mee te kunnen uitvoeren. Omdat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je je misschien afvraagt waarvoor je dit allemaal kunt gebruiken, leggen we je graag de toepassingen van beide materialen uit.

Underlayment

Underlayment is een plaatmateriaal dat vaak wordt gebruikt als ondervloer of als basis voor wandbekleding. Het bestaat uit meerdere lagen houtfineer die kruislings op elkaar zijn gelijmd, wat zorgt voor een sterke en stabiele plaat. Door de opbouw van het materiaal is underlayment minder gevoelig voor kromtrekken en scheuren dan bijvoorbeeld een spaanplaat. Het grote voordeel is dat underlayment verschillende eigenschappen heeft, waardoor het geschikt is voor allerlei toepassingen. Niet alleen is het sterk en duurzaam, maar kan het doordat het bestaat uit verschillende lagen, ook tegen een stootje. Wat we vaak zien, is dat het wordt gebruikt voor bijvoorbeeld een ondervloer, maar ook voor het maken van meubels zoals kasten, tafels en ook bedden. Daarnaast zien we ook dat het steeds breder wordt ingezet, bijvoorbeeld als wandbekleding.

Trespa platen

Trespa platen, ook wel bekend als gevelplaten, zijn platen gemaakt van een combinatie van houtvezels en kunsthars. Ze worden vaak gebruikt als gevelbekleding, maar zijn ook geschikt voor andere toepassingen, zoals dakranden, boeidelen, luifels en dakkapellen. Trespa platen zijn er in allerlei verschillende kleuren en ook texturen, waardoor ze voor verschillende stijlen prima kunnen worden gebruikt. Net als underlayment, kun je ook online trespa platen kopen, mits je weet wat je nodig hebt. Zo kun je direct zien waar ze het voordeligst zijn en krijg je ze keurig thuis geleverd. Er zijn verschillende redenen waarom trespa platen een goede keuze zijn bij het klussen. De platen zijn namelijk weerbestendig en onderhoudsvriendelijk. Ze zijn bestand tegen regen, wind en andere weersinvloeden, waardoor ze lang mooi blijven en niet snel zullen verweren of vervormen. Bovendien hebben trespa platen geen behandeling nodig om ze te beschermen, wat het onderhoud tot een minimum beperkt.

Tot slot

We kunnen wel stellen dat zowel underlayment, als trespa platen ontzettend handig zijn om een groot deel van de klussen thuis mee uit te kunnen voeren. Het maakt daarbij niet uit of je graag een extra plankje voor in de kelderkast nodig hebt of serieus een koof wilt maken om de leidingen van de verwarming te verbergen. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je het juiste gereedschap gebruikt om ervoor te zorgen dat je het geheel netjes afwerkt. Daarna even een likje verf eroverheen en het ziet er weer netjes uit.