Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Muur verven? Bekijk deze handige tips voor een mooi eindresultaat

De muren houden niet alleen je huis overeind, ze zorgen ook nog eens voor een groot gedeelte van de sfeer. De kleur en het oppervlakte van de muur geven je woning een bepaalde uitstraling. Door de muur zelf te verven in de kleur en structuur die jij wilt, geef jij je woning je gewenste sfeer. Maar, hoe kun je dit het beste aanpakken? In dit artikel bieden wij je een aantal praktische tips waarmee jij zorgt voor een mooi eindresultaat.

1. Begin met een schone muur

Voordat je begint met de werkzaamheden is het van belang dat je de ruimte hebt om te werken. Schuif de nodige meubels aan de kant en dek alles af met afdekzeil. Heb je genoeg ruimte? Dan kun je beginnen met het afplakken van de randen. Zorg vervolgens dat je de muur goed ontvet. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan de muur. Daarnaast kun je eventuele beschadigingen wegwerken met een muurvuller, zodat je een mooie egale oppervlakte hebt.

2. Breng een voorstrijk aan

Nadat je de muur gereinigd hebt kun je beginnen met het aanbrengen van een voorstrijk. Mits dit nodig is. Een voorstrijk is belangrijk als je een zuigende muur hebt. Dit kun je controleren door met een natte spons te deppen op de muur. Wordt de vlek donker? Dan heb je een zuigende muur en moet je een voorstrijk aanbrengen. Als het water langs de muur naar beneden loopt, dan hoef je geen voorstrijk aan te brengen. Verf met een verfroller van onder naar boven en vervolgens van links naar rechts om de voorstrijk aan te brengen.

3. Beginnen maar!

De muren zijn schoon en je hebt indien nodig een voorstrijk aangebracht. Dan is het nu tijd voor het aanbrengen van de muurverf. Neem hierbij de onderstaande stappen.

  1. Zorg dat alle hoekjes en randen die niet geschilderd moeten worden afgeplakt zijn.
  2. Voor het aanbrengen van verf in hoeken en randen kun je het beste een acrylkwast gebruiken. Voor de grote oppervlakten gebruik je een verfroller. Zorg dat je deze kwasten in huis hebt.
  3. Het is handig om in de hoeken en randen te beginnen met verven. Vanuit daar kun je naar binnen werken. Zodoende kun je preciezer werken.
  4. Verf met de verfroller van links naar rechts en daarna van boven naar beneden. Zorg dat je elke baan 2 tot 3 keer verft.
  5. Nadat je klaar bent verwijder je de tape terwijl de verf nog nat is. Laat vervolgens de verf drogen. Plak de randen vervolgens af en breng een tweede laag verf toe.

4. Finishing touch

Nadat je de muren geschilderd hebt, wil je natuurlijk dat je muren ook mooi blijven. Je kunt hiervoor een toplaag zoals Trae Lyx Naturel Finish gebruiken. Hiermee zorg je voor een mooie matte afwerking van je schilderwerk en voor een beschermende laag tegen vuil en beschadigingen. Zorg ervoor als je een matte toplaag gebruikt, dat je dit op een muur toepast waarop ook matte muurverf is gebruikt. Mocht je glanzende verf hebben gebruikt, kies dan voor complementaire toplaag. Na het toepassen van een toplaag ben je klaar en kun je genieten van je nieuw geschilderde muren!