Muurafdekprofielen en lekdorpels van aluminium beschermen uw gevels

Kunnen bladeren en regenwater op uw gevels geen kant op? Lekdorpels en muurafdekprofielen zorgen voor de nodige geleiding. Bij renovatie- en nieuwbouwprojecten ziet u ze tegenwoordig dan ook al veelvuldig terug. Lekdorpels en muurafdekprofielen worden geïnstalleerd om lekstrepen te voorkomen en weersomstandigheden te geleiden. Aluminium lekdorpels en muurafdekprofielen stijgen in populariteit. Ook dit zult usteeds vaker terug gaan zien in de bouwsector. Aluminium is geheel op maat samen te stellen en door zijn lichte gewicht gemakkelijk te zetten, knippen en coaten. Er zijn naast op maat samengestelde opties ook standaard formaten om uit te kiezen.

Aluminium muurafdekprofiel worden steeds vaker gemonteerd

Ondanks een licht gewicht is aluminium een zeer sterk metaal. Het kent een goede corrosiebescherming en heeft een beschermende oxide laag. Doordat deze laag over het aluminium materiaal zit, geleid het regenwater van uw muren af ter bescherming. Een aluminium muurafdekprofiel zorgt voor bescherming aan uw woning of pand tegen prijzige schade. Weersverwachtingen zijn vaak onvoorspelbaar. Daarom is het altijd goed om op tijd voorbereid te zijn. De temperatuurwisselingen in Nederland zijn voor aluminium dan ook geen enkel probleem. Door de eigenschappen van aluminium zullen er geen onverwachte barsten en scheuren ontstaan. Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk in vergelijking met andere materialen en gaat ook nog eens jaren mee.

Aluminium lekdorpels houden regenwater van uw kozijnen af

Wilt u de raamkozijnen ook beschermen? Dan worden er lekdorpels aangebracht die net iets buiten uw gevel uitsteken. Lekdorpels zorgen er voor dat regenwater van uw muren en gevels wordt afgevoerd. Dit is om te voorkomen dat er regenwater achterblijft op uw gevels en kozijnen. De lekdorpels worden gemaakt met een kleine hellingshoek zodat het water er gemakkelijk afloopt. Vuil en bladeren stapelen zich dan ook niet, maar worden juist uitstekend van uw kozijnen weggehouden. De weersinvloeden kunnen bij bepaalde materialen voor onnodige schade zorgen. Aluminium is zeer onderhoudsvriendelijk en dus ideaal als u er jaren plezier van wilt hebben. U heeft ook de mogelijkheid om uit diverse standaardkleuren te kiezen. Want aluminium beschikt over een coating die in kleur aangeleverd kan worden.

Komt u er niet uit? Bezoek een specialist!

Bent u op zoek naar een professionele dakdekker om u te verder op weg te helpen? Een dakgroothandel is dan het ideale aanspreekpunt. Zei zullen al uw vragen beantwoorden over lekdorpels en muurafdekprofielen. U kunt ook altijd vrijblijvend telefonisch contact opnemen ter verheldering van uw aanschaffingen. Er wordt altijd samen met u gekeken naar de mogelijkheden voor nieuwe afdekprofielen en lekdorpels. Met de vervanging zullen ze weer jarenlang meegaan.