Netflix Films 

Het is DE vraag die je misschien wel het meest stelt. Je zou zeggen dat je met het enorme aanbod aan films op Netflix zo eentje te pakken hebt die je wilt zien, maar het gekke is; hoe meer keuzes we hebben, hoe lastiger het wordt iets te kiezen. Want je denkt altijd dat er nog een betere film te vinden is. Doe hier inspiratie op voor de volgende keer dat de vraag weer op je lippen ligt, of aan jou gesteld wordt door je partner en lees tips die je kunnen helpen met het maken van de lastige keuze; welke Netflix film moet je kijken?

Laat het lot bepalen welke Netflix film je gaat kijken

Het overkomt iedereen wel eens. Je wilt samen een Netflix film kijken maar komt er maar niet uit welke dat dan moet worden. Deze? Nee. Deze? Nee. Deze? Enzovoort. Voor je het weet is de halve avond voorbij, is de chips allang op, ben je allebei chagrijnig en heb je helemaal geen zin meer om film te kijken. De snelle oplossing voor dit dilemma vind je op de website of app die speciaal voor dit probleem ontworpen is. Met Netflix Roulette laat je het lot namelijk bepalen welke film er deze avond gaat spelen. Je kunt de keuze een beetje beïnvloeden door bijvoorbeeld het genre aan te geven, maar verder ben je overgeleverd aan het lot. Krijg je iets voorgeschoteld waar je zelf totaal niet aan gedacht zou hebben. Pech! Gewoon gaan kijken en misschien ontdek je wel nieuwe pareltjes waar je nog helemaal geen weet van had. Bovendien werkt het natuurlijk niet als je telkens opnieuw een draai aan het rad geeft, want het idee is juist dat je snel voor de tv kan neerploffen. Wil je zelf toch meer invloed op welke Netflix film je kiest, lees dan verder.

Kies een Netflix film uit de top 100

Een korte zoekopdracht in een zoekmachine geeft je al snel diverse websites waar je een top 100 beste films van Netflix op dat moment kunt vinden. Dat zijn nog steeds een heleboel films, maar het is al een stuk overzichtelijker dan het complete Netflix aanbod. Bovendien staan er in de top 100 doorgaans vooral goede films, dus is de kans op teleurstelling ook een stuk kleiner. 

Laat Netflix je een handje helpen bij het kiezen van je Netflix film

Als je op je Netflix homepage komt is Netflix zo vriendelijk om meteen al een aantal suggesties te doen, speciaal voor jou! Zo kun je zien welke films Netflix aanraadt op basis van de dingen die je eerder hebt gekeken, en welke keuzes voor jou het beste zijn, volgens Netflix dan. Dit zuigt Netflix niet zomaar uit zijn duim, al lijkt dat misschien soms wel zo. Hier zit een slim algoritme achter dat met allerlei factoren rekening houdt. Je kunt deze suggesties verbeteren door na het zien van een Netflix film die je echt tof vond een ‘thumbs up’ te geven. En natuurlijk een ‘thumbs down’ als je hem na een kwartier al hebt uitgezet. Zo leert Netflix steeds beter wat je wel en niet leuk vindt en zal je ook steeds meer suggesties krijgen die precies in jouw straatje passen.

Win advies in bij vrienden, collega’s of familie en kies een Netflix film

Vertrouw je liever op het advies van een ademend wezen dan kun je natuurlijk ook advies inwinnen in je omgeving, bij vrienden, collega’s of familieleden. Hier hoef je trouwens meestal niet eens om te vragen, want veel mensen delen hun favoriete Netflix films en series ook ongevraagd wel met daarbij altijd het enthousiaste en ietwat dwingende ‘dit moet je echt gaan kijken!’. Als je van tevoren al weet dat jullie smaak mijlenver uiteenloopt hoef je dit natuurlijk niet per se op te volgen, maar als je een goede tip krijgt uit betrouwbare bron kan dat zomaar eens een hele leuke Netflix avond opleveren. 

Maak de weg naar de perfecte Netflix film makkelijker met geheime codes

Sommige mensen weten wel precies wat ze willen, maar kunnen het in de enorme bult films die Netflix heeft gewoon niet goed vinden. Het speuren naar die naald in de hooiberg kun je een stuk eenvoudiger maken door gebruik te maken van de (niet zo) geheime codes van Netflix. Let wel op, je kunt deze codes alleen gebruiken als je in een browser zoekt naar een film, want je moet de URL namelijk even aanpassen of eigenlijk aanvullen met de juiste code. Dus ben je op zoek naar een courtroom drama of een monster movie? Vul dan de betreffende code in achter de URL zodat je alleen nog maar deze genres ziet. Dan kan je bijna niet meer missen.

Maak een lijstje met Netflix films die je nog wilt kijken

Soms krijg je een tip van een collega, of zie je ergens een trailer of kom je er gewoon eentje tegen op Netflix waarvan je denkt, die wil ik nog wel eens zien, maar niet nu. Klik de film dan gewoon even aan en kies voor ‘Toevoegen aan mijn lijst’, of als je Netflix niet bij de hand hebt, maak dan een lijstje aan in je telefoon, of nog ouderwets op papier. De volgende keer dat je weer met de eeuwig terugkerende vraag ‘wat zullen we eens kijken op Netflix’ bezig bent hoef je alleen maar even je lijstje erbij te pakken, en daar dan nog een keuze uit te maken. Ook niet altijd makkelijk, maar wel snel en succes gegarandeerd.

Kies een Netflix film met daarin jouw favoriete actrice/acteur

Soms heb je gewoon zin om iets te kijken met jouw favoriete acteur of actrice. Wat dan ook, het maakt je eigenlijk niet zoveel uit, want alles wat hij of zij doet is toch immers knettergoed! Dan is het handig om te weten dat je via de zoekfunctie van Netflix ook gewoon kunt zoeken op acteur of actrice. Dus vul Tom Hanks in bij het zoekscherm en even later zit je grinniken om The Terminal of duik je weg voor de kogels bij Saving Private Ryan.  

Welke Netflix films zijn nieuw en welke gaan verdwijnen?

Even googelen op internet en je weet binnen no time welke Netflix films nieuw zijn én misschien nog wel belangrijker, welke er bijna gaan verdwijnen. Want alles kan natuurlijk niet tot in het oneindige op Netflix blijven staan. Weet je niet wat je wilt kijken? Dan is het misschien een goed idee om in die laatste categorie nog eens goed te neuzen want nu is je laatste kans om deze Netflix films nog eens te bekijken.