Nieuwe look voor je vloer: trends van 2022

Met een andere vloer geef je de kamers in jouw huis of appartement een geheel nieuwe look. Het kan echt een enorm verschil maken. Zonder dat je de meubels en accessoires vervangt, krijgt het interieur van de woonkamer, keuken of slaapkamer echt een heuse oppepper. Ontdek in dit artikel de belangrijkste vloertrends van dit jaar!

Vloertegels in de woonkamer of keuken

Het leggen van vloertegels in de woonkamer en keuken is helemaal in. Met name natuurlijke materialen zoals marmer en graniet zijn hot. In plaats van tegels van echte natuursteen of beton zijn ook tegellaminaat en PVC vloeren met tegelmotief inmiddels uitstekende alternatieven. Deze materialen hebben schitterende natuurlijke kleuren, motieven en texturen. Ze zijn bovendien veel voordeliger aan te schaffen en gemakkelijk te leggen. Er is ook nog eens meer mogelijk dan je denkt. Wil jij bijvoorbeeld ook een mooie vloer met nieuwe tegels, maar heb jij een al tegelvloer en zie op tegen de klus om deze te verwijderen? Dan is het toch mogelijk je droom eenvoudig uit te laten komen. Met een paar simpele stappen is het mogelijk laminaat over plavuizen te leggen.

Tegel- of plankenvloer met visgraatmotief

De visgraatvloer blijft ook in 2022 onverminderd populair. Het visgraatmotief is in ieder vertrek toe te passen, zowel middels planken als met tegels. Visgraat betekent dat de planken of tegels in een hoek van negentig graden trapsgewijs tegen elkaar geplaatst zijn. Dit geeft de indruk van een visgraat en dat heeft een speels effect. Er is keuze uit vele kleuren, lengtes en breedtes. Kies bijvoorbeeld voor de rustige uitstraling van brede planken. Wil je iets wat net even anders is? Dan is een Hongaarse punt vloer wellicht helemaal voor jou! Dit is een variant op de visgraatvloer waarbij de planken niet haaks op elkaar aansluiten, maar schuin. Dit levert een extra luxe look op.

Lange witte planken

Een vloer met lange witte of lichtgrijze planken is momenteel erg hip. Met een lichtgekleurde vloer geef je een ruimte een ruime uitstraling. Het combineert bovendien perfect bij verschillende stijlen. Het past kortom perfect bij een landelijke stijl, maar ook bij een industriële of vintage look. Zo’n vloer is uit te voeren met echt hout, laminaat en PVC. Nu denk je misschien niet direct aan PVC vloeren, maar deze zijn erg onderhoudsvriendelijk en de designs zijn nauwelijks van echte houten planken te onderscheiden. De kunststof panelen hebben tegenwoordig heel natuurgetrouwe ontwerpen met reliëf. Er is volop keuze qua kleuren en afmetingen.

Stijlvolle egale gietvloer

Gietvloeren zijn erg stijlvol en al vele jaren een trend. In 2022 zien we op dit vlak met name warme kleuren, zoals beige en bruin, voorbij komen. De nieuwste gietvloeren zijn krasvast, mooi en makkelijk te onderhouden. Dergelijke vloeren zijn op bijna iedere ondergrond aan te brengen, dus ook op een bestaande vloer van beton, hout of tegels. Een combinatie met egale wanden in rustige natuurtinten en vintage vloerkleden zorgt voor een fijne sfeer. Dit zorgt ervoor dat jij je gauw thuis voelt.