Nieuwe vloer in jouw woning? Kies voor laminaat

Jouw woning is toe aan een metamorfose, maar je hebt geen budget voor een volledige verbouwing. Een nieuwe vloer kan dan wonderen doen voor het interieur. Een vloer doet meer dan je in eerste instantie verwacht. Het is de basis voor de woning en zorgt voor de ondertoon in een ruimte. Een overheersende vloer zorgt automatisch voor een stempel in huis, waardoor het lastig is om verschillende stijlen te combineren. Laminaat zorgt voor een stabiele, maar warme stijl in jouw woning. Op zoek naar een nieuwe vloer? Er is altijd een laminaat vloer die past bij jouw wensen. 

Voordelen van laminaat

Laminaat is een geliefde vloer en is de laatste jaren sterk in populariteit gegroeid. Dit heeft mede te maken met de authenticiteit van het materiaal. Kwalitatief laminaat is nauwelijks te onderscheiden van echt hout. In tegenstelling tot hout is laminaat vochtbestendig en dus een verstandige keuze als u twijfelt tussen deze twee soorten. Er is een ruim aanbod in laminaat. Je hebt de keuze uit talrijke kleuren en soorten, waardoor je altijd een vloer vindt die past bij jouw voorkeuren. Floorlife is hier een goed voorbeeld van. En ook een fijn pluspunt voor de schoonmakers onder ons: laminaat is eenvoudig schoon te houden, waardoor de hygiëne optimaal is. 

Kies de look in huis die jij zoekt 

Met laminaat vind je altijd de sfeer in huis waar jij naar op zoek bent. Dit komt doordat de vloer op veel mogelijkheden te combineren is. Of dit nu licht of donker is, stoer of elegant: de opties zijn divers. Een laminaat vloer kan een beton uitstraling hebben, maar is ook in verschillende houtsoorten te verkrijgen. Juist dit maakt laminaat zo populair. Niet heel gek dat veel mensen daarom kiezen voor deze vloersoort. Je koopt dus geen vloer, maar eerder een uitstraling in huis. Een waardevolle investering dus. 

Laminaat: eenvoudig in plaatsing

Ook voor de klussers met twee linkerhanden is het leggen van laminaat appeltje eitje. De vloer is als het ware in elkaar te klikken en exact op maat van de woning te maken. Anders dan andere maatwerk vloeren is laminaat geen hogere wiskunde. Ook voor de minder handige doe-het-zelvers is het leggen van laminaat daarom goed te doen.

Tegenwoordig ook in tegelvorm verkrijgbaar

Laminaat kent tegenwoordig steeds meer verschillende vormen. Naast de standaard lange latten zien we ook steeds vaker laminaattegels terugkomen. Dit zijn, zoals de naam al zegt, tegels van laminaat. De tegels kennen alle voordelen van een traditionele laminaatvloer, maar hebben de rustieke uitstraling van een stoere tegelvloer. Twee vliegen in één klap dus. 

Een vloer met karakter

Bij een strak interieur hoort een bijpassende vloer. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, wil je er één die indruk achterlaat. Een unieke vloer zet de toon in huis. Doordat het aanbod van laminaat de laatste jaren sterk is gegroeid, zijn de keuzemogelijkheden ook gros toegenomen. Of je nu op zoek bent naar een stoere, klassieke, landelijke of speelse vloer: laminaat is er in alle soorten en maten. Genoeg keus dus voor jouw nieuwe interieur. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de Floorlife laminaatcollectie op floorlife.nl/collectie/laminaat!