Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nieuwe zonwering kopen: waar moet je op letten?

Ben je op zoek naar nieuwe zonwering? Met de juiste zonwering zorg je voor verkoeling zowel op je terras als in huis. Maar waar moet je op letten als je van plan bent om zonwering aan te schaffen? We zetten de vijf belangrijkste punten voor je op een rij. Zo is jouw woning straks voorzien van de perfecte zonwering!

1. Bepaal de functie van je zonwering

Ieder type zonwering heeft zijn eigen functie. Bepaal daarom van te voren welke functie jouw zonwering moet hebben. Rolluiken voldoen bijvoorbeeld aan veel functies: ze zijn zonwerend, isolerend, geluidswerend, bieden privacy en dienen als inbraakbeveiliging. Maar wil je graag naar buiten kunnen kijken wanneer je zonwering gesloten is en/of ben je op zoek naar zonwering die ook voor schaduw zorgt op je terras? Dan is een zonnescherm de ideale oplossing. 

2. Bediening

Bij zonwering kun je voor verschillende soorten bediening kiezen. Tegenwoordig zijn (bijna) alle zonneschermen, screens, rolluiken en andere buitenzonwering voorzien van een motor. Deze kan door middel van een afstandsbediening of wandschakelaar bediend worden. Het is daarnaast ook mogelijk om je zonwering te bedienen met je smartphone of tablet. Dit zorgt voor meer gebruiksgemak en is ideaal wanneer je de zonwering op afstand wilt besturen.

3. Uitstraling

Bij de keuze van zonwering kun je zowel de kleur van het systeem als de kleur van het doek bepalen. Zo kun je jouw zonnescherm, screen of rolluik volledig aan passen aan de stijl van jouw woning en terras. De mogelijkheden in kleuren en stijlen zijn eindeloos. Van trendy doeken met een patroon tot rustige neutrale tinten. Beschik je over de kleurcode van jouw kozijnen? Kies voor een systeem in een bijpassende kleur, dit geeft een enorm mooi effect. Zonwering schaf je niet ieder jaar aan, dus een tijdloos dessin en een neutrale kleur is de meest veilige keuze voor jarenlang plezier.

4. Kies voor montageservice

Het plaatsen van nieuwe zonwering gebeurd meestal door een ervaren monteur, omdat er nogal wat bij komt kijken en het bepaalde risico’s met zich meebrengt. Daarnaast zijn het vaak grote en zware producten, waarbij het belangrijk is dat het op de juiste manier gemonteerd word. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan kun je er voor kiezen om zelf een rolluik, screen of zonnescherm te plaatsen, maar het is aan te raden dit over te laten aan een specialist. Zo voorkom je een beschadigde gevel, rugpijn of beschadigd product en hangt jouw nieuwe zonwering er perfect bij!

5. Laat je adviseren door een specialist

Buitenzonwering is niet een product wat je dagelijks koopt. Er zijn veel soorten zonwering met verschillende functies en opties. Laat je daarom adviseren door een zonweringspecialist. INHUIS Plaza is dé zonweringspecialist van Nederland en kan jou goed adviseren naar de perfecte zonwering op maat voor jouw situatie.