Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

NYE buiten vieren?! Lees deze 3 tips!

Sinterklaas is geweest, de kerstboom staat inmiddels al in aardig wat huizen te stralen en daaronder zijn al veel cadeaus te vinden. Het is echt aftellen geblazen. Knipper twee keer met je ogen en je staat al met sterretjes en een glas champagne in je hand op oudjaarsdag. 

Natuurlijk wil jij het prachtige vuurwerk buiten zien, samen met je familie en vrienden. Maar zoals je gewend bent, is het niet altijd lekker warm in Nederland en zelfs dat is een understatement. Liever niet kouvatten? Don’t worry, want wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw NYE onvergetelijk wordt. 

Vuurtafel aan en genieten maar

Het is buiten niet bepaald warm te noemen. Zorg daarom dat je genoeg warmte creëert. Dat kan met warmtestralers, maar ook met een mooie vuurtafel. Bij de webshop van Vuurtafelsonline shop je bijvoorbeeld mooie aluminium of houten vuurtafels. Hierbij kan je zelf de intensiteit van de vlam aanpassen en zorg je gelijk voor letterlijke en figuurlijke warmte in de tuin. Pas natuurlijk wel even op met vuurwerk bij je vuurtafel. 

Heb je na de kerstinkopen even wat minder geld? Je kan ook zelf een vuurtafel maken. Het enige wat je dan nodig hebt, zijn een inbouwbrander en wat hout om de tafel van te maken. En vergeet je niet om de tafel hoog genoeg te maken om er een propaan of butaan gasfles onder te plaatsen? Opgeruimd staat wel zo netjes. 

Een mooie overkapping

We hopen van niet, maar de kans dat het gaat regenen is natuurlijk altijd aanwezig. Zorg daarom altijd dat je een plek hebt om droog te blijven, vooral als het tijd is voor vuurwerk! Je kan zelf een terrasoverkapping in elkaar timmeren of een transparant zeil ophangen in je tuin. Genoeg manieren om je eigen overkapping te maken en te kijken naar het prachtige vuurwerk. 

Als je een terrasoverkapping van hout maakt, moet je niet vergeten om het hout eerst in de beits te zetten. En laat het dak iets schuin aflopen, zodat het regenwater naar een van de hoeken stroomt. Een goot zorgt er vervolgens voor dat het regenwater niet voor extra gewicht op het dak zorgt. 

Let op de veiligheid!

We hopen natuurlijk dat het inmiddels niet meer nodig is, maar we geven toch ook wat veiligheidstips. Ga jij vuurwerk afsteken? Pas dan goed op met de ondergrond. Als het gaat regenen of waaien, kan je basis omvallen (en schiet de vuurpijl door je autoruit heen) of lijkt het dat je lont misschien uit is gegaan. Ga in het laatste geval niet kijken, maar blijf rustig afwachten. Dat het lijkt alsof de lont uit is, betekent niet dat dit ook echt zo is. En zorg altijd voor veiligheidsbrillen, vooral wanneer er kinderen bij zijn.