Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Om mooi te blijven hebben je meubels wat zorg en aandacht nodig

Leuk hè, nieuwe meubels uitzoeken. Of je nu alles tegelijk uitzoekt bij een grote meubelwinkel, of je je interieur juist steeds een beetje aanvult met iets nieuws en moois dat je tegen het lijf bent gelopen, al je meubels heb je gekocht met een reden. Ze hebben een functie in je huis, zonder bank is het lastig zitten, maar ze staan er ook vooral omdat je ze mooi vindt. En dat laatste wil je natuurlijk graag zo houden. Maar hoe doe je dat, want uiteindelijk wil je ze ook gewoon kunnen gebruiken natuurlijk.

Er mag wel in geleefd worden

Laten we je direct uit de illusie helpen: zo mooi als ze waren toen je ze kocht, blijven je meubels nooit lang. Niet als er daadwerkelijk ook een beetje geleefd mag worden in je huis, tenminste. Het is geen doen om continue alleen maar heel erg voorzichtig te zijn. Als er ergens wordt geleefd, dan laat dat nu eenmaal zijn sporen achter, ook op je meubels.

Daar hoef je je verder niet al te grote zorgen om te maken. Meubels zijn, hoe mooi ook, nu eenmaal gebruiksvoorwerpen, geen museumstukken. Een deukje, een krasje, een beschadiging: je gaat ze niet voorkomen. En dat is misschien maar goed ook. Een meubel krijgt er niet zelden namelijk een beetje meer karakter van als je ziet dat het gebruikt wordt. Je hebt echter wel een verschil tussen ‘karakter’ en ‘zwaar beschadigd’. En dat laatste wil je natuurlijk wel graag voorkomen.

Beschermen wat kwetsbaar is

Om je meubels mooi te houden, zal iedereen in huis ten eerste een klein beetje voorzichtig moeten zijn. Binnen het normale, uiteraard, dus niet door de meubels maar niet meer te gebruiken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om hier en daar wat bescherming aan te brengen.

Kussentjes of plaids op de bank kunnen voorkomen dat je van die duidelijke slijtplekken krijgt op de plekken waar het meest wordt gezeten. Een kussentje in de rug zit ook nog eens lekker, dus dat is een prima idee. Een eettafel kun je wat langer mooi houden door op de momenten dat deze wordt gebruikt wat bescherming aan te brengen. Een goede tafelbeschermer zorgt ervoor dat er geen vocht en vet in je tafel kan trekken, en zo lelijke vlekken kan maken. Tijdens het eten transparante placemats gebruiken kan in dat kader ook een goed idee zijn, want de meeste vlekken ontstaan rond de borden. Kleine beschadigingen, tekenen dat er in een huis geleefd wordt ga je niet voorkomen, en dat hoeft ook niet. Maar je meubels net wat langer mooi houden, dat is natuurlijk wel zo fijn.