Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Op zoek naar een nieuwe trap

Heb je net een nieuw huis gekocht of ben je aan het verbouwen? Een trap is een belangrijk element in huis. Hij geeft comfort, sfeer en is vaak een investering voor je leven. Wat voor soorten trappen zijn er, moet je nog ergens op letten bij het verbouwen, wil je hout of metaal, en misschien wel de belangrijkste vraag, hoe weet je dan dat je de juiste keuze maakt?

Soorten trappen

Voor je een keuze maakt voor comfort of sfeer is het belangrijk om te weten wat voor verschillende vormen trappen er zijn. De meest voorkomende zijn rechte trappen, kwartslagtrappen, vlizotrappen, ruimtebesparende trappen en wenteltrappen. Elke trap heeft zijn eigen voor- en nadelen uiteraard.

Comfortabele trap

Een comfortabele trap is voor iedereen anders, maar we zijn het er waarschijnlijk wel over eens dat hij niet te steil omhoog moet lopen. Als je nog aan het verbouwen bent is het dan goed om rekening te houden met een groot trapgat, minimaal 230 cm, en veel ruimte op de vloer.
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om veel ruimte vrij te maken. Je kunt dan ook nog kiezen voor een

andere vorm trap, bijvoorbeeld een wenteltrap. Deze loopt in een draaiende beweging omhoog. Dit maakt hem comfortabeler dan een rechte trap steil omhoog. Het nadeel van een wenteltrap is wel dat je lastig grote spullen kunt verplaatsen.

De sfeer van een trap

Naast comfort kijk je uiteraard ook naar de sfeer van een trap. Misschien heb je al een trap in huis, maar past deze niet bij jouw smaak. Je kunt dit soms oplossen met een likje verf, maar dit is niet altijd voldoende. Tegenwoordig is er veel keuze in verschillende trappen. Denk hierbij aan verschillende houtsoorten, verschillende leuningen die de sfeer bepalen of misschien ga jij wel voor een trap van metaal. Het is allemaal mogelijk.

Bouwpakket of maatwerk

Als je er een beetje uit bent wat je zou willen is er nog de keuze voor een standaard trap die je zelf op maat maakt, of een trap die volledig op maat gemaakt is en dus perfect aansluit. Dit is zeker iets om goed over na te denken! Bouwpakkettrappen zijn meestal goedkoper, maar sluiten bijna nooit naadloos aan.

Zeker weten dat je de juiste trap kiest

Na het lezen van deze blog heb je misschien nog steeds veel vragen. Welke vorm past het beste bij jouw situatie? Welk materiaal? Bouwpakket of maatwerk? Mocht je teveel twijfelen, laat dan een trap inmeten. Dit kan bijvoorbeeld bij Houtcompleet.nl. Zij leveren bouwpakkettrappen, maar hebben ook mogelijkheden voor maatwerk. Zit er niks voor je bij, dan heb je vast wel iets gehad aan het advies dat gegeven is.