Orientatie op een nieuwe woning en hypotheek

Als u in de markt bent voor een nieuw huis, dan zult u bijna zeker een hypotheek moeten afsluiten. Het is de moeite waard de tijd te nemen om de verschillende soorten hypotheken te begrijpen en uit te rekenen hoeveel u kunt lenen.

Hypotheekvormen

Er zijn twee soorten hypotheken: met vaste rente en met variabele rente. Met een hypotheek met vaste rente blijft uw rentevoet hetzelfde voor een afgesproken periode, meestal tussen twee en vijf jaar. Dit kan u gemoedsrust geven, omdat u precies weet hoeveel uw hypotheekaflossingen in die periode zullen zijn.

Met een hypotheek met variabele rente, zal uw rente fluctueren in lijn met de veranderingen in de economie in het algemeen. Dit betekent dat uw maandelijkse aflossingen kunnen stijgen of dalen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u zich de betalingen kunt veroorloven als ze stijgen.

Het is belangrijk om na te denken over welke hypotheekvorm voor u geschikt is. Als u uw hypotheek zo snel mogelijk wilt aflossen, dan is een aflossingsvrije hypotheek een goede optie. Wilt u echter uw maandelijkse betalingen laag houden, dan is een aflossingsvrije hypotheek een betere keuze.

Wanneer u op zoek bent naar een hypotheek, zal de geldverstrekker kijken naar uw inkomen en uw uitgaven om te bepalen hoeveel u kunt lenen. Zij zullen ook naar uw kredietwaardigheid kijken om te zien of u waarschijnlijk in staat bent om de hypotheek terug te betalen. Wellicht is een hypotheek bij Van Lanschot interessant.

Hoeveel kan ik lenen

Het bedrag dat u kunt lenen hangt af van een aantal factoren, waaronder de hoogte van uw aanbetaling, de voorwaarden van de hypotheek, en de huidige rentetarieven. U kunt een hypotheekcalculator gebruiken om een idee te krijgen van hoeveel u zou kunnen lenen.

Het is belangrijk om te onthouden dat u niet meer hypotheek moet nemen dan u zich kunt veroorloven. Zorg ervoor dat u rekening houdt met al uw maandelijkse uitgaven, met inbegrip van voedsel, rekeningen en reiskosten, wanneer u uitwerkt hoeveel u zich kunt veroorloven om te lenen.

Wanneer u een huis koopt, is het belangrijk om zoveel mogelijk geld gespaard te hebben. Een manier om dit te doen is door uw eigen geld in de aankoop te steken. Dit wordt een aanbetaling genoemd.

Hoe meer geld u kunt aanbetalen, hoe minder u hoeft te lenen van de bank, en dit betekent dat u elke maand lagere hypotheekbetalingen zult hebben. Veel geldverstrekkers eisen een aanbetaling van ten minste 20%, dus het is belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met sparen.

Als u in staat bent om een grote aanbetaling, kunt u in staat zijn om een hypotheek met een lagere rente te krijgen. Dit kan u op de lange termijn veel geld besparen.

Het is belangrijk om te onthouden dat u niet al uw spaargeld moet gebruiken om een aanbetaling op een huis te doen. U zult nog steeds geld nodig hebben voor noodgevallen en andere onverwachte uitgaven.

Als je eenmaal alles rond hebt qua huis en hypotheek is het tijd om na te denken over het interieur, de keuken, badkamer, enz.