Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Planten die je zeker in huis moet hebben

Met planten kun je veel doen. Of je nu op zoek bent naar wat extra groen in huis of je eigen tuin wilt beginnen, een paar planten in huis zoals die van plantje.nl kan de sfeer echt veranderen en alles aangenamer maken.

Monstera

Als je een tropische plant aan je huis wilt toevoegen, maar je zorgen maakt over het onderhoud, dan is Monstera een goede keuze. Het is een van de gemakkelijkste planten om te verzorgen en te kweken. Het is vooral goed voor beginners omdat het kan groeien in omgevingen met weinig licht, zoals badkamers en terraria. Je kunt monstera kopen online of in fysieke winkels. Waar je ze ook koopt, ze zijn altijd handig om in de buurt te hebben.

Aloë

Aloë is een vetplant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt. Het is ook heel gemakkelijk te onderhouden, wat het een geweldige optie maakt voor beginners. Aloë wordt al eeuwenlang als medicinale plant gebruikt en de helende eigenschappen ervan worden nog steeds bestudeerd. Aloë helpt brandwonden, snijwonden en huidirritaties te verzachten door ontstekingen te verminderen en genezing te bevorderen. De gel van een aloëblad wordt ook gebruikt in actuele medicijnen voor psoriasis, eczeem en andere huidaandoeningen.

Areca palm

Areca palmen zijn onderhoudsarme planten die in een grote verscheidenheid aan omgevingen kunnen overleven. Als zodanig zijn ze geweldig voor beginners en zelfs mensen met allergieën. De areca palm heeft weinig water nodig en is makkelijk te kweken. Het heeft gewoon veel licht en warmte nodig om gelukkig te blijven. Het is ook een van de beste planten voor mensen die iets tropisch willen, maar niet veel ruimte of geld hebben voor andere soorten planten.

Bamboe of rietpalm

De bamboepalm is een prachtige plant voor mensen die niet veel tijd hebben om hem te verzorgen. Het gedijt goed in vochtige omgevingen, dus als je in een gebied met een lage luchtvochtigheid en droge lucht woont, is dit misschien niet de beste plant voor jou. Als je huis echter een hoge luchtvochtigheid heeft, kan de bamboepalm precies zijn wat je nodig hebt. Bamboepalmen zijn binnen gemakkelijk te onderhouden omdat ze relatief klein zijn en meerdere weken zonder water kunnen. Ze kunnen ook buiten worden geplant in warmere klimaten of ergens anders als kamerplant worden gekweekt.

Boston varen

Boston varen is een veel voorkomende kamerplant die je bijna overal kunt vinden. Het is gemakkelijk te kweken en te onderhouden, waardoor Boston varen een uitstekende keuze is voor beginners die willen beginnen met tuinieren of weinig tijd hebben om aan planten te besteden. Boston varen ziet er het beste uit in een hangende mand of aan de zijkant van je muur. Als je voor het laatste kiest, zorg er dan voor dat je Boston varen niet te dicht bij warmtebronnen zoals radiatoren of open haarden staat; hierdoor kan het snel uitdrogen en afsterven.

Chinees groenblijvend

De Chinese evergreen is een populaire kamerplant die het goed doet bij weinig licht. Het is ook gemakkelijk te verzorgen en heeft weinig onderhoud nodig, dus het is geweldig voor beginners of mensen die niet veel tijd hebben om aan hun planten te besteden. Je kunt het gebruiken als accent of brandpunt, of gewoon als groen verspreid door je huis.