Planten mogen niet ontbreken in je interieur

Een interieur zonder planten is net een toonzaal. Een sfeerloze ruimte, hoe mooi je meubels en je accessoires ook zijn. Zonder planten blijft er iets ontbreken. Daarbij zijn planten natuurlijk ook gewoon goed voor je. Ze zorgen ervoor dat CO2 wordt omgezet in zuurstof én ze geven je een moment van rust als je ze verzorgt. Maar welke planten zijn nu goed voor welke ruimte? En wat als je een donker huis hebt? Moet je dan aan de kunstplanten of zijn er planten die het donker goed kunnen handelen?

Planten voor in je woonkamer

In je woonkamer wil je misschien wel wat kleur, maar vooral groen. Dan is een Strelitzia een goed idee. De Strelitzia is een plant die maar weinig onderhoud nodig heeft. Eens in de week een scheutje water en af en toe eens wat voeding. De Strelitzia houdt van licht en is dus dé ideale plant voor in de vensterbank. Kies er een mooie pot bij en je hebt er echt jarenlang plezier van.

Strelitzia

Wil je wel planten in je woonkamer, maar geen bloemen? Dan ga je natuurlijk voor een mooie Kentia palm. Met deze plant maak je een echt statement. En ook deze plant is gemakkelijk in het onderhoud. Met een drupje water per week met daarin een beetje voeding voor palmen is de Kentia palm al gelukkig. Deze plant kan ook in de iets donkerder hoek van je kamer staan.

Kentia palm

Maar wat moet je dan met die écht donkere hoek in je huis? Dan is de Monstera, beter bekend als de gatenplant, een goede optie. Bestel de Monstera gewoon online en bestel er direct een mooie pot bij. Deze plant heeft ook maar een korte gebruiksaanwijzing: één keer per week wat water en je hebt er jarenlang plezier van.

Monstera

Planten op andere plekken in je huis?

Natuurlijk hoef je je niet te beperken tot je woonkamer wanneer je planten wilt gaan neerzetten. Ook de badkamer, je slaapkamer, je werkkamer en zelfs de gang en de overloop kunnen wel wat sfeer gebruiken. En wat denk je van je keuken? Daar kun je natuurlijk een heel leuk Sinaasappelboompje neerzetten. Dat ziet er niet alleen gezellig uit, de vruchten zijn ook nog eens eetbaar! In de zomer kan het Sinaasappelboompje op het terras gezet worden. Zo heb je er het hele jaar maximaal plezier van!

Sinaasappelboom