Popcorn Time: terug van weggeweest

Popcorn Time: het kan gezien worden als de gratis, maar illegale, variant van Netflix. 4,5 jaar geleden stopte de streamingdienst met het platform, maar dit jaar is Popcorn Time terug van weggeweest! In dit artikel leggen wij uit wat Popcorn Time is, hoe Popcorn Time werkt, hoe je er veilig gebruik van kunt maken en hoe je het kunt downloaden. Alle tips die wij hier geven zijn op eigen risico, want het gebruik van de dienst is illegaal. Wil je liever je favoriete films en series op een legale manier streamen? Wij hebben de legale alternatieven voor je op een rij gezet. 

Wat is Popcorn Time?

Popcorn Time is een videostreamingdienst die binnen een korte tijd zeer populair werd in Nederland en in de rest van de wereld. In tegenstelling tot Netflix en andere populaire streamingdiensten is Popcorn Time gratis te gebruiken. Ook kun je deze dienst op veel verschillende apparaten gebruiken, iets wat niet bij de betaalde diensten kan. De films en series die de gebruikers bekijken worden gestreamd. Dit houdt in dat de film of serie voor een korte tijd gedownload wordt, als gebruiker zul je het niet terugvinden op je harde schijf. Doordat je als gebruiker de films en series gratis download ben je illegaal bezig.

Hoe werkt Popcorn Time?

Popcorn Time is een programma dat je kunt downloaden op je desktop, laptop, mobiele apparaat of tablet. Als je het programma eenmaal hebt gedownload kom je in een Netflix-achtige omgeving terecht. Je ziet een catalogus vol films en series. Binnen deze catalogus kun je eenvoudig filteren op categorieën. Per film of serie kun je meer informatie krijgen en een trailer bekijken. Je hebt vervolgens de keuze om de kwaliteit van het beeld en een bijpassende ondertiteling te kiezen. Als je eenmaal alle keuzes hebt gemaakt verbindt Popcorn Time je met andere mensen die de serie of film aan het downloaden of bekijken zijn. Deze gebruikers worden ook wel ‘Peers’ genoemd. Door dit te doen zorgt Popcorn Time voor een snelle verbinding. De films en series worden in de dienst ingeladen met behulp van torrents. Vaak worden deze van grote platformen als The Pirate Bay gehaald.

Hoe maak ik veilig gebruik van Popcorn Time?

Het gebruik van een illegale dienst brengt altijd risico’s met zich mee. 100% veilig is het natuurlijk nooit, dus je moet jezelf altijd afvragen of je bereid bent om de risico’s te nemen. Er zijn wel manieren om jezelf zo goed mogelijk in te dekken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een VPN. Dit is software die zorgt voor een veilige verbinding tussen jou en het internet. Al je internetverkeer wordt versleuteld en dit biedt meerdere voordelen, zoals:

  • Je bent anoniemer, want je IP-adres en locatie zijn niet zichtbaar.
  • Doordat je internetverkeer versleuteld wordt is het moeilijker voor hackers en cybercriminelen om gegevens van je te stelen.
  • Je kunt je vrijer bewegen op het internet. Hierover volgt later meer.

Hoe download ik Popcorn Time?

Als eerste raden we je altijd aan om je VPN aan te zetten voordat je het programma download. Popcorn Time is eenvoudig te downloaden voor je desktop via deze link. Mocht de link niet meer werken, Google dan even. Heb je een Android-toestel? Dan moet je wat meer stappen ondernemen. Ga naar de ingebouwde browser in je VPN. Ga vervolgens naar de link die we eerder genoemd hebben en download Popcorn Time. Klik wel even de juiste versie (Android) aan. Bij de iPhone en iPad wordt het wat moeilijker. Download als eerste de ‘iOS installer’. Open deze installer eerst op je desktop en plaats hem via je desktop in iTunes. Als je de pop-up krijgt om toegang te verlenen aan het programma, zorg dan dat je telefoon in vliegtuigstand staat. Houd dit zo totdat het programma geïnstalleerd is. Vervolgens kun je Popcorn Time downloaden via de installer.

Legale alternatieven voor Popcorn Time

Wil je liever geen risico’s nemen en legaal je favoriete films en series kijken? Dan kun je gebruik maken van de legale alternatieven voor Popcorn Time. Wij hebben de meest populaire voor je op een rij gezet.

Netflix

Net zoals Popcorn Time is Netflix een streamingdienst, alleen hier ben je dus wel legaal bezig. Het is de grootste als je kijkt naar het aantal abonnees en het aanbod zit vol met bekroonde series, films, anime en documentaires. Ook biedt Netflix veel eigen geproduceerde content aan. Waaronder gerenommeerde series als: Stranger Things, House of Cards, Narcos, Orange Is the New Black en nog vele andere. Ook produceert Netflix veel eigen films, zoals: The Irishman, El Camino: A Breaking Bad Movie en nog vele andere.

Kosten abonnement: vanaf €7,99 per maand.

Amazon Prime

Amazon Prime is een andere grote speler in de legale streamingsdienstenmarkt. Dit platform is de laatste tijd aantrekkelijker gemaakt, door dat je nu video’s kan streamen op je chromecast. Dit was eerder niet mogelijk. Net als Netflix produceert Amazon Prime veel eigen films en series. Waaronder sterke series als: The Boys, Sneaky Pete, The Man In The High Castle, The Grand Tour en nog veel meer.

Kosten abonnement: vanaf €2,99 per maand.

Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst die onder de vlag van RTL opereert. Hier vind je veel Nederlandse content en ook veel eigen geproduceerde Nederlandse content. Mocht je dus een liefhebber zijn van homegrown films en series, dan zit je bij Videoland goed. Je vindt hier onder andere Nederlandse topseries als: Nieuwe Tijden, Nieuwe Buren, Mocro Maffia, Judas en nog veel meer.

Kosten abonnement: vanaf €4,99 per maand.

Disney+

Disney+ is een vrij nieuwe speler op de markt. Logischerwijs vind je hier alle door Disney geproduceerde films en series. Maar ook films en series van 21st Century Fox, zoals The Simpsons. Als je een liefhebber bent van de films van Pixar en Marvel zit je hier helemaal goed.

Kosten abonnement: vanaf €6,99 per maand.