Posters als decoratie van jouw huis

Als souvenir uit onze jeugd en nu weer helemaal up-to-date gebracht, vormen de posters tegenwoordig weer een uitstekend decoratie-element. Om een ​​bepaalde sfeer in jouw kamer te creëren zijn hun keuze en indeling parameters om rekening mee te houden. Ontdek hoe jij je kamer kunt verfraaien met posters.

Voor welke sfeer?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen betreft de algemene sfeer die je in je kamer wilt creëren. Van het antwoord hangen alle andere punten af. Het resultaat zal in ieder geval een weerspiegeling zijn van jouw persoonlijkheid. De decoratie zal op jou lijken. Hiervoor ligt het meest voor de hand om gepersonaliseerde posters te maken. Je kunt ze zelf ontwerpen met behulp van onder andere standaardfoto’s op een stock image website. Een foto van jou, met een getransformeerde achtergrond en voila, je kunt zo een poster bestellen die uniek is.

Je hebt keuze te over als het gaat om de omgeving die je erop wilt zetten. Ben je een beetje romantisch? De keuze van kleuren en artwork zal verschillen met die van een funky sfeer. Waar de eerste witte tinten ziet die naar rood gaan, zal de tweede aandringen op meer levendige en gemengde kleuren.

Je hebt ook de mogelijkheid om verschillende stijlen te combineren, zoals retro chic. Een eigentijds of ongebruikelijk klimaat kan ook jou vertegenwoordigen. Je hoeft nergens op te letten en je kunt je creativiteit de vrije loop laten.

Welke soorten posters?

Er zijn oneindig veel postermodellen. Kies vervolgens een of meer categorieën volgens jouw wensen:

• Met teksten
Ze bestaan ​​uit een enkel woord of hele zinnen. Dit zijn vaak beroemde citaten of inspirerende zinnen. Ze kunnen worden weergegeven op een enkele poster of op een reeks.

• De bioscoop
Als je een filmliefhebber bent, zijn filmposters al lang favoriete decoratieve items. Je hebt de keuze tussen bioscoopklassiekers en de meest recente titels. Door deze 2 te combineren krijg je een soort geschiedenis van de cinema.

• Kunst
Replica-schilderijen van meesters zijn ook geweldige manieren om je kamer te decoreren. Omdat er een grote verscheidenheid is, word je niet overrompeld tijdens het winkelen.

• Dieren
Dit is ook een voorkeursthema voor posters. Dit kunnen zowel tekeningen zijn, als illustraties of foto’s. Exotische of zeedieren zijn erg populair.

Veel andere categorieën zijn ook beschikbaar. Beroemde mensen, vakantiefoto’s en zelfs technische tekeningen lenen zich goed voor posters.

Welke formaten posters?

Je bent je ervan bewust dat er net zoveel maten zijn als er modellen zijn qua posters. De sleutel is om te weten hoe je ze kunt matchen met de rest van de kamer. De algemene regel is om de breedte van het meubel waarboven ze worden geplaatst niet te overschrijden. Zo niet, dan heb je alle vrijheid van de wereld.

Als je een minimalistische sfeer wilt kies dan voor kleine ontwerpen. Je hebt er ook ter grootte van een ansichtkaart. In kleine aantallen geven ze de indruk van ruimte. Sommige posters daarentegen kunnen de plaats innemen van een hele muur. Ze brengen een zekere vastberadenheid naar voren. En alle maten ertussen bestaan ook gewoon dus leef jezelf uit.

Combineer gerust verschillende posterformaten. Nogmaals, het hangt ervan af of je uniformiteit wilt creëren met gelijke afmetingen of een meer rustgevend effect wilt creëren met verschillende visuals.

Waar plaats je de posters?

Posters aan het plafond boven het bed hangen is waarschijnlijk uit de mode, dat deden onze ouders altijd. Daarnaast kan elke hoek van jouw kamer wel een poster hebben. Je kunt ze op elke muur plaatsen of op slechts één. Dan is de ruimte direct boven de boxspring de ideale plek. Het alternatief is tegenover het bed. Face-to-face plaatsen behoort ook tot de mogelijkheden.

Afgezien van de locaties boven de meubels, zijn deze laatste perfecte dragers voor posters. Gewoon erop geplaatst, ze geven cachet aan de kamer. Plaats dus gewoon een poster op de ladekast of op het nachtkastje en klaar is kees. Bovendien hoef je met deze methode niet in de muren te boren om ene ingelijst poster op te hangen. De muurstrips kunnen gemakkelijk boven de kozijnen geplaats worden. Het deurkozijn is ook een goede plek voor posters. Hoewel het niet erg gebruikelijk is, is dit soort decoratie verre van eentonig.

Welk arrangement kiezen?

Nogmaals, de manier waarop je de posters organiseert, onthult een deel van jouw persoonlijkheid. Er is inderdaad niet EEN juiste manier om jouw posters te ordenen.

In het geval dat je zelf een beetje recht en hoekig bent plaats je jouw posters in een zeer specifieke volgorde. Gerangschikt in rijen en kolommen geven ze een gevoel van orde en klasse. Je kunt ook een patroon tekenen, zoals een cirkel of een ruit, rond een centraal object. Dit kan een spiegel zijn of zelfs een poster.

Als je je daarentegen niet graag aan de regels houdt vul dan gewoon de muur met posters. Wissel kleuren, formaten en thema’s af, soms in liggend formaat, soms in staand formaat. Zorg ervoor dat je overal een zekere harmonie behoudt. Het creëert een ontspannen sfeer.

Welke kaders gebruiken?

Op dit moment is het niet mogelijk om posters met plakband of spijkers te bevestigen. Op de markt vind je een grote verscheidenheid aan lijsten waarin je jouw posters kunt plaatsen. Eenvoudig vastgemaakt met een nietmachine of erin geschoven, zoals foto’s, er zijn veel bevestigingsmethoden. Hetzelfde geldt voor de materialen waaruit het frame zelf bestaat.

Hout is waarschijnlijk de veiligste gok. Het is warm en elegant. Het kan worden getint of gewoon gelakt. Als je een kleurrijke sjabloon kiest zorg er dan voor dat de kleur de poster accentueert. Het zal ook van de muur op de achtergrond moeten afsteken en er tegelijkertijd in harmonie mee zijn.

Tegenwoordig zijn er ook verschillende steunen voor posters. Sommige merken bieden onder andere vormen van bureauklemmen aan. Je kunt ook kiezen voor een verborgen canvas lijst achter de poster.