Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Raamdecoratie binnen een landelijk interieur

Veel woonstijlen hebben de revue gepasseerd. Scandinavisch wonen, industrieel wonen, iets met vintage, botanisch, bohemian, modern, klassiek.. Maar het landelijke interieur is toch wel een van de meest populaire woonstijlen die er is. En jij wil dat natuurlijk tot in de puntjes verzorgen. Een factor die heel bepalend is voor de sfeer in je woning, is raamdecoratie op maat. Veel mensen met een landelijk interieur hebben niet echt een idee wat nou echt mooi past binnen hun woning. Om jou een handje te helpen, hebben we drie verschillende vormen van raamdecoratie op maat in het zonnetje gezet!

  1. Vouwgordijnen

Denk je aan landelijk wonen, dan denk je eigenlijk gelijk aan vouwgordijnen. Deze sierlijke vorm van raamdecoratie op maat biedt een hele warme en zachte sfeer en heeft echt een unieke uitstraling. De vouwgordijnen zijn zo uniek dankzij de baleinen die worden gebruikt in de stof. Dit zorgt ervoor dat de vouwgordijnen zich zo sierlijk opvouwen. De vouwgordijnen van Joe Benelli of bijvoorbeeld Ekstravert zijn in veel verschillende kleuren leverbaar. Met een ruime kleurencollectie is er altijd een mooie kleur die past bij jouw landelijke inrichting. En met gratis kleurstalen kan je thuis kijken welke kleur het beste aansluit bij wat jij in gedachte hebt. 

2. Houten jaloezieën

Een tweede optie die erg geschikt is, zijn trendy houten jaloezieën. Deze zijn een stuk stoerder dan de vouwgordijnen en bieden ook net wat meer contrast in je woning. En dankzij de keuze voor ladderband is het plaatje echt compleet. Doordat er vaak een echte houtnerf in de horizontale lamellen te zien is, voelt het direct warmer aan. En de warme gloed van het hout staat weer mooi bij een landelijke inrichting. 

Ondanks dat je bij vrijwel alle webshops gratis kleurstalen aan kan vragen, bestellen sommige mensen hun raamdecoratie gewoon op het eerste oog. Doe dat vooral niet! Want door instellingen van je beeldscherm en sfeerlicht achter of voor je kan een kleur op je beeldscherm heel anders overkomen dan in het echt. En je wil natuurlijk geen spijt krijgen achteraf.. 

3. Gordijnen

Een derde optie zijn sierlijke gordijnen op maat. Gordijnen op maat stralen warmte uit en werken ook nog eens isolerend. Binnen de categorie heb je nog keuze uit vitrage gordijnen, inbetween gordijnen en overgordijnen. Voor een landelijk interieur zijn de inbetween gordijnen erg geschikt. Deze laten nog voldoende licht door, maar bieden ook de gewenste privacy. Met gordijnen haal je direct de gewenste sfeer in huis!

Kom je er zelf niet helemaal uit en wil je graag advies? Veel webshops in raamdecoratie hebben ook een showroom waar je vaak (op afspraak) langs kan om verschillende producten te bekijken. En wat inspiratie opdoen bij vrienden thuis is ook nooit verkeerd, toch? Heb je gelijk weer een reden om langs te komen!

Lees ook eens onze leuke woonhandleidingen: