Review Kinsta: Beste WordPress-hosting van 2022

Kinsta is een Premium Managed WordPress host die zich volledig focused op snelheid, betrouwbaarheid, usability, support en innovatie. Mooie woorden, maar wij van Wonen Inside zijn sinds een paar jaar overgestapt en hebben sindsdien niet meer omgekeken. In dit artikel leggen wij uit waarom Kinsta onze favoriete keuze is als het gaat om WordPress hosting.

Snelheid van Kinsta

Een van de belangrijkste metrics van websites tegenwoordig is snelheid. Je bezoekers houden er van en Google houdt er van. Wil je succes hebben met je webshop/website dan is een snelheid van levensbelang. Kinsta is obsessief bezig met snelheid. Zo erg, dat ze met droge ogen (en uiteraard veel data om het te staven) kunnen garanderen dat je website minimaal 20% sneller laadt.

Naast technieken die er voor zorgen dat je TTFB (Time To First Byte), LCP (Largest Con) FID (First Input Delay) zo optimaal mogelijk scoren hebben ze ook een complete kennisbank waarin tips & tricks staan waarmee je jouw scores nog verder kan optimaliseren. Zie bijvoorbeeld dit blogartikel over het verminderen van TTFB.

Een uitgebreide kennisbank

Als je zelf bezig bent met het ontwikkelen van WordPress site’s dan kan het haast niet anders dan dat je wel eens op de kennisbank van Kinsta bent belandt. De kennisbank staat vol met handige tutorials, uitleg en tips als het gaat om WordPress. Van security, snelheid tot het vergelijken van plugins. Naast de kennisbank hebben ze ook handige video’s en en eigen Kinsta Academy.

Support waar je écht blij van wordt

Vele bedrijven en services claimen tegenwoordig dat de service bij hunzelf geweldig is, terwijl dat in de praktijk vaak anders is. Na jarenlang zelf met de support van Kinsta te maken hebben gehad kan er met zekerheid worden gezegd dat de support van Kinsta haar woorden wel waar maakt. Je kan bij ze terecht voor allerhande vragen, ook technische vragen kan je stellen via de chat. De reactietijd is kort, de toenadering is vriendelijk en de behulpzaamheid is hoog. Mocht een medewerker er niet uit komen schakelen ze binnen no-time door naar een andere medewerker. Het komt zelden voor dat ze geen goede oplossing voor je hebben – of je op het juiste spoor hebben gezet.

Managed hosting die je zorgen uit handen neemt

Als je een WordPress site voor jezelf host, of voor een klant, dan wil je je geen zorgen maken over veiligheid en snelheid. Er zijn natuurlijk plugins die je kan installeren zoals Wordfence en iTheme security, maar handiger (en sneller) is het al ingebakken is bij je webhost. Kinsta zorgt ervoor dat je website altijd voorzien is van de up-to-date WordPress beveiliging. Daarnaast ben je ook altijd verzekerd van de nieuwste technieken en heb je daar zelf geen omkijken naar. Zo kan je je focussen op de website zelf.

Nadelen Kinsta hosting

Het is niet enkel goud wat er blinkt. Kinsta is namelijk wel een stuk duurder dan de concurrent. Maar als je kijk naar wat het oplevert (mij is altijd verteld: het gaat niet om wat het kost, maar om wat het oplevert) dan is de prijs eerder schappelijk te noemen.