Richt de droomkamer in voor jouw kind

Het inrichten van een kinderkamer kan erg leuk, maar ook een beetje spannend zijn. Vooral als je een kinderkamer moet inrichten voor een jongetje kan dit een stuk lastiger zijn dan voor een meisje. Bij het inrichten van een jongenskamer kom je al vaak op de kleuren blauw of groen, maar je wilt het ook origineel houden. Lees onze tips om de droomkamer voor jouw zoon in te richten. 

Kleuren

De meeste jongens houden van de kleuren blauw of groen. Maar het kan ook leuk zijn om origineel te blijven en een andere kleur uit te kiezen voor een jongenskamer. Denk bijvoorbeeld aan legergroen of rood. Een legergroene kamer kun je combineren met een grijs, wit of zwart jongensbed. Probeer de kamer ook niet te druk te laten ogen. Heb je een behang gezien met een drukke print? Behang dan één muur van de kamer en niet alle muren. Vooral peuters hebben nog veel behoefte aan rust in de kamer.

Thema

Bij het inrichten van een jongenskamer kun je ook voor een bepaald thema kiezen, zoals voetbal, superhelden of een auto thema. Wat erg leuk is aan een kinderkamer met een auto thema is dat er kinderbedden zijn in de vorm van een auto. Richt bijvoorbeeld een stoere kinderkamer in met een autobed en posters van auto´s.

Tijdloze basis

Wil je een jongenskamer inrichten waarbij je de komende jaren nog vooruit mee kan? Ga dan voor een tijdloze basis. Gebruik neutrale kleuren en een bed waar jouw zoon als tiener bijvoorbeeld ook nog in kan slapen. Met slaapkamer accessoires kun je de kamer aankleden naar zijn interesses van nu.

Meubels

Welke meubels kies je voor een jongenskamer? Het handigste is om op zoek te gaan naar functionele meubels die kunnen meegroeien met je kind. Daarnaast passen functionele meubelstukken goed bij elk thema en elke leeftijd. Als zijn smaak in de toekomst verandert, kun je de meubelstukken aankleden met andere accessoires. Ga op zoek naar meubels die je kunt uitklappen of uitschuiven. Om ruimte te besparen kun je kijken naar een hoogslaper. Is je zoon al iets ouder? Waarschijnlijk heeft hij dan ook een bureau nodig. Daarnaast kan een vloerkleed voor een knusse sfeer zorgen in de slaapkamer. Probeer de jongenskamer ook persoonlijk te maken. Denk hierbij aan decoratieve objecten, zoals foto´s, leuke kussens of behang met een vrolijk motief.