Richt je badkamer in op veiligheid

Er zijn tal van redenen waarom je jouw badkamer zou willen verbouwen. Misschien is je huis gebouwd in de jaren ’70 en toe aan vernieuwing. Misschien wil je je douche uitbreiden, zodat je niet het gevoel hebt dat je op een onderzeeër aan het douchen bent. Misschien wil je wat opslagruimte toevoegen, zodat je een einde kunt maken aan alle ruzies van je familie over wiens tandenborstel waar gaat.

Het renoveren van de badkamer om al deze redenen kan jouw kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Hoewel misschien wel de belangrijkste reden om de badkamer te verbouwen, is om deze veiliger te maken. Misschien heb je een familielid dat op zijn of haar leeftijd langzamer begint te worden, of misschien heb je iemand in huis met een handicap voor wie dagelijkse taken wat moeilijker zijn. Zelfs als je dat niet doet, heeft de gemiddelde badkamer een aantal gebieden waar een paar aanpassingen het risico op verwondingen kunnen verminderen. Als je een badkamer make-over upgraded, volgen hier enkele suggesties voor wijzigingen die je kunt aanbrengen om ervoor te zorgen dat de vernieuwde badkamer veiliger wordt.

Leuningen

Enkele van de meest voor de hand liggende items die jij aan jouw badkamerrenovatieproject kan toevoegen om de badkamer veiliger te maken, zijn leuningen. Door leuningen in de douche, in het bad en rond toiletten te installeren, kan je het voor jouw gezin gemakkelijker maken om in en uit te stappen en het risico op vallen te verminderen. Handleuningen bieden ouderen ook extra stabiliteit tijdens het douchen.

Slipvrije oppervlakken

Water plus gladde oppervlakken kunnen een recept zijn voor rampen. Een ramp die in veel badkamers wordt aangetroffen. Door antislipmatten toe te voegen of badkuipen of douches opnieuw te bekleden om antisliptexturen te creëren, kan het voor mensen van alle niveaus veel veiliger worden om de badkamer te gebruiken. Deze oppervlakken kunnen variëren van badmatten en vloerkleden die buiten het bad worden gebruikt; tot matten die zuignappen gebruiken om aan het bad te kleven; tot aan baden die speciaal zijn vervaardigd met slipvrije oppervlakken.

Toegankelijke armaturen en meubels

De meeste badkamerarmaturen en -meubels zijn ontworpen met de gemiddelde persoon in gedachten, waardoor het voor mensen met een handicap of ouderen moeilijk kan zijn om ze veilig te gebruiken. Als je jouw badkamer verbouwt met het oog op veiligheid van jouw naasten, zijn er tal van opties voor toegankelijke armaturen en meubels.

Er zijn bijvoorbeeld toegankelijke toiletten beschikbaar die een verhoogde zitplaats bieden om het voor mensen in een rolstoel gemakkelijker te maken om op en af ​​te stappen. Wastafels die lager bij de vloer zijn gebouwd, zijn ook veiliger voor veel mensen met een handicap omdat ze niet hoeven te staan ​​of omhoog te reiken om ze te gebruiken. Kranen met gebruiksvriendelijke handgrepen verminderen het risico op verwondingen.

Bredere deuropeningen

Als je jouw badkamer verbouwt met het oog op veiligheid, overweeg dan om de deuropening te verbreden. Naast het veel toegankelijker maken van een badkamer voor iemand die in een rolstoel zit, verkleint het ook de kans dat iemand ’s nachts struikelt en valt als hij naar de badkamer gaat.

Nachtlichten

Midden in de nacht opstaan ​​om naar de badkamer te gaan, kan voor veel mensen een gevaarlijke situatie creëren, vooral voor mensen met een handicap. Door nachtverlichting toe te voegen aan de badkamer of de gang buiten, kunnen mensen gemakkelijker hun weg vinden in het donker. Verlichte lichtschakelaars zijn een ander waardevol idee om de badkamer toegankelijker te maken. Er zijn zoveel redenen om jouw badkamer te renoveren, en het verbeteren van de veiligheid voor jouw dierbaren zou daarbij moeten staan.