Zo creëer jij met Riverdale een warme wintersfeer in je interieur

Kozen we de in de zomer voor licht en ruimte in ons interieur, inmiddels zijn we toe aan een knusse en comfortabele inrichting en een warme sfeer. Dat red je niet met een open haard en een plaid bij de bank alleen. Daar is meer voor nodig waaronder spelen en experimenteren met de 5 K’s. Oftewel: kleuren, kussens, kleden, kaarsen en kunst. 

Jaren geleden reed je stad en land af naar verschillende woonwinkels. Met de komst van de woonboulevards had je er een uitje bij. Nieuwe meubels uitzoeken was helemaal niet gemakkelijk, wat mogelijk veroorzaakte dat -als je eenmaal in een zaak binnen was- meteen maar alles in één keer bestelde. Om vervolgens zeven weken te wachten, soms nog langer, op die nieuwe stoelen, de eettafel en het bijpassende dressoir. 

Hoeveel makkelijker is het tegenwoordig om je huis naar eigen smaak in te richten. Inspiratie treffen we niet alleen in woonbladen, maar ook in de talrijke woonprogramma’s op televisiePinterest, filmpjes op YouTube en via social media. Daar kleeft wel een nadeel aan, we komen erin om en dat maakt het kiezen er niet makkelijker op. 

Eén ding staat als een paal boven water; we willen hetzelfde interieur als we op tv hebben gezien, maar dan net even anders. Ga er maar aan staan. Dat is in de kern ook niet echt waar het om gaat. We willen niet hetzelfde, maar wel die warme, moderne, klassieke, natuurlijke, bijzondere, creatieve of interessante sfeer! Uitgaande van die sfeer kun je er je eigen stijl bij zoeken. Dat is de kunst van het inrichten en het zoeken naar meubilair en accessoires die passen bij jouw persoonlijkheid. Geen gemakkelijke klus, wel een hele leuke. 

Bij Riverdale heb je de keuze uit meerdere stijlen

Het is precies de reden dat je je in eerste instantie niet zou moeten vastpinnen op één bepaald meubel. Laat je inspireren door verschillende stijlen om dan uiteindelijk een persoonlijke keuze te maken. Riverdale is een woonwinkel en woonmerk dat een reeks aan verschillende stijlen biedt. Dat betekent overigens niet dat je er maar eentje uit kan kiezen. Je kunt ze mixen. Een klassieke bank combineren met een moderne stoel? Gewoon doen. Een bling bling tafeltje combineren met een sobere poef? Geweldig. 

Het interessante van een breed georiënteerd merk is dat ze de trends en nieuwkomers op de interieurmarkt direct vertalen naar hun collectie. Riverdale is daar een kei in en dat betekent dat nog voordat die trends door woonprogramma’s en bladen zijn opgepikt, Riverdale het al heeft gespot en heeft gecombineerd met hun bestaande collectie.

Ga eerst eens online kijken bij Riverdale 

Wie overigens kiest voor een meer tijdloos interieur, is hier ook aan het juiste adres. Een vaste collectie is altijd heel belangrijk. Sterke, tijdloze, functionele mooie meubels vormen een prachtige basis om op verder te bouwen. 

Met al deze informatie kun je terecht in verschillende stores door het hele land waar je Riverdale collecties aantreft. Er is een aantal brandstores waar je je helemaal kunt onderdompelen in de gevarieerde eigen collectie. Uiteraard kun je ook bij Riverdale online terecht. 

Nu jouw eigen huis. We concentreren ons hier op een nieuwe inrichting voor de wintermaanden, nu de dagen korter worden. Wat is ervoor nodig om die intieme warme wintersfeer te creëren? Hier volgt een flinke hoeveelheid inspiratie. 

Speel met de 5 K’s in de gehele Riverdale collectie: kleuren, kussens, kleden, kaarsen, kunst

Kleur 

Kleur is een van de basisaspecten van een inrichting in een zekere stijl. Soms moet je een beetje lef hebben. Een warme winter creëer je met bijvoorbeeld diepe kleuren in een zachte toon. Denk aan een diepe kleur mosgroen of donkerblauw. Doe het naar eigen smaak en realiseer je dat een kleur een interieur helemaal van sfeer kan doen veranderen. Oker en sienna zijn kleuren die prachtig bij dit jaargetijde passen. Deze bruintinten vormen een bijzondere basis. Ga op zoek en probeer een kleur uit. Op wanden en vloeren, voor meubels en accessoires. Vergis je niet in een oppervlak. Een enorme muur in een okerbruine kleur geeft een ander effect dan wanneer het gaat om slechts een kleine wand. Een stoeltje in oudroze geeft een ander effect dan een vierzitsbank in die kleur. Het formaat doet ertoe. Experimenteren is het motto, en dat is enorm leuk om te doen. 

Ga je voor chique dan is een bank in een bruine kleur met salontafel met goudtinten een geweldige eyecatcher. Wil je het meer sober inrichten en wel sfeervol dan zijn natureltinten prachtig. Misschien leuk om dan net even een accessoire in een opvallende kleur erbij te zetten om het patroon te doorbreken? Denk bijvoorbeeld aan een mooie lamp met een warm oranje lampenkap naast die bruine bank. Speel hiermee. Het maakt een interieur niet alleen stijlvol, maar ook persoonlijk en het straalt creativiteit uit. 

Meubels

Natuurlijk bepalen meubels een groot deel van de sfeer. Heel belangrijk voor de uitstraling is het materiaal waar een meubel van is gemaakt. Kies je voor een stoffen bank, dan geeft dan een warmer gevoel dan een leren exemplaar. Dat zie je niet alleen, dat voel je ook. Meubels van blank hout of juist van rotan geven ook weer een andere aanblik dan meubels gemaakt van metaal of glas in een goud- of zilvertint. 

Accessoires

Kozen we in de zomer voor veel licht en ruimte, in deze tijd van het jaar gaan we voor knus en cosy. Kussen, kleden, kaarsen. Ze horen gewoon in een eigentijds winter-interieur. Kaarsen geven prachtig licht en we ontspannen er goed bij. Kussen geven het zachte gevoel en kleden horen gewoon bij de winter. Van koude voeten wordt niemand gelukkig en het voelt lekker comfortabel. 

Ook hier geldt weer dat de kleur ertoe doet. Kies voor ton sûr ton kleuren of juist complementaire kleuren zodat er een harmonie ontstaat. Voor een diepblauwe wand staat een warmoranje bank fantastisch. En we kennen allemaal het effect van rood en groen. Vind je dat too much, dan houd je het bij één tint. Eigenlijk kan er heel veel worden gecombineerd en zitten de rust en harmonie in het gebruik van kleuren in dezelfde toon. Als je daar op let, zit je altijd goed. Dan combineer je met gemak kussens bij een bank of stoel, kaarsen op het dressoir, een kleed bij de sofa. Vergeet ook niet de mogelijkheid om een accessoire zelf te maken. Zelf een kussen maken is echt niet moeilijk en je vindt er overal voorbeelden van. 

Geur

Het lijkt minder belangrijk, maar dat is het niet. Als je ergens binnenkomt waar het aangenaam ruikt, kun je je direct thuis voelen. De geur van appeltaart kennen we allemaal wel, maar dit gaat verder. Geur is enorm belangrijk en kan op een heel directe manier herinneringen naar boven halen. De herinnering aan gezelligheid in de keuken, aan een boswandelingen of vers gemaaid gras om maar een aantal voorbeelden te noemen. Een fijne geur in een huis biedt een aangenaam gevoel en brengt ontspanning. Geurkaarsen en geurstokjes zijn er niet voor niets. Hun geur kan een mooi en stijlvol interieur net dat extra zetje geven waardoor je je er helemaal in thuis voelt. 

Kunst

Kunst is een breed begrip. Wat voor de één doorgaat voor kunst, is voor de ander een poster. In alle gevallen: kies wat je mooi vindt, maar eerlijk is eerlijk: er gaat niets boven een handgemaakt werk van een kunstenaar. Een prachtige handgemaakte prent van Riverdale Original Art is een aanwinst voor je interieur. Een linosneden afgedrukt op mooi papier of een popart zeefdruk kunnen een inrichting net die belangrijke finishing touch bieden.