Maak je huis nog gezelliger met een interieur van Rivièra Maison 

Bij de meeste mensen ontstaat een interieur geleidelijk. Je gaat op een gegeven moment eindelijk je ouderlijk huis uit, neemt misschien wat oude meubels mee van je ouders, haalt wat bij de kringloop of de IKEA. Als het maar niet te duur is en je uiteindelijk lekker op de bank kan zitten Netflixen. Pas wanneer je wat meer geld op de bankrekening hebt staan valt je ineens op dat de inrichting van je huis bestaat uit een samenraapsel van allerlei verschillende stijlen en soorten meubels en decoratie. Niks mis mee en ook best gezellig natuurlijk, maar je wilt toch graag wat meer naar één stijl en een warme, wat luxere uitstraling. Dan doe je er goed aan om eens te kijken naar de meubelen en accessoires van Rivièra Maison.

Wat is Rivièra Maison?

Als je wel eens naar het programma VT Wonen kijkt of naar een ander programma over interieur en woninginrichting, dan heb je de naam Rivièra Maison vast wel eens voorbij horen komen. Als je de naam hoort dan denk je misschien dat het hier gaat om duur Frans merk, maar niets is minder waar. Het bedrijf ontstond gewoon hier in Nederland, aan de Amsterdamse Overtoom. Nederlandse eigenaar Henk Teunissen maakte het interieurmerk groot. Van Europa tot Zuid-Korea, overal ter wereld maken mensen hun huizen gezelliger en warmer met de producten van Rivièra Maison.

Rivièra Maison herken je vaak meteen

De meubels en accessoires van Rivièra Maison herken je vaak meteen. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze een warme, vaak landelijke of romantische luxueuze uitstraling hebben. Hoewel de hype inmiddels een beetje afgezwakt is zijn de producten van Rivièra Maison vaak te herkennen aan de zwierige schuine letters die op veel items afgedrukt staan, zoals op glazen voorraadpotten met daarop geschreven welke gezellige, huiselijke lekkernijen je erin kunt bewaren; cookies, candy of coffee. Ook komt rotan vaak terug als materiaal dat verwerkt wordt in de meubels of decoratiestukken. Bijna alles van Rivièra Maison heeft een zachte, aardse tint of kleur en ademt rust en huiselijkheid.

Creëer een warme sfeer in elke ruimte met Rivièra Maison

Als je wat meer eenheid en vooral gezelligheid wilt creëren hoef je niet direct je hele huisraad en meubilair naar de kringloop te brengen. Door in elke ruimte wat kleine accessoires of enkele meubels van Rivièra Maison toe te voegen zul je zien dat je er al gauw een stijl ontstaat die gezelligheid geeft en alles met elkaar verbindt.

Rivièra Maison in de keuken

Terwijl er een soepje pruttelt op het fornuis snij je een rustiek brood op zo’n prachtige broodplank van Rivièra Maison en klets je ondertussen met je gezinsleden. De keuken is bij uitstek de ruimte om helemaal op en top Rivièra Maison te maken, want als er een plek is in je huis waar genieten centraal staat, net als bij dit interieurmerk, dan is het wel in de keuken. Het sleutelwoord is hier accessoires. Het helpt natuurlijk mee als je ook al een mooie, landelijke keuken hebt, maar met details kun je al heel snel een bepaalde sfeer creëren. En dat hoeft echt niet direct een fortuin te kosten. Denk bijvoorbeeld aan knusse voorraadpotten, placemats of een theedoos. Maar helemaal onmisbaar in een gezellig ingerichte keuken is een mooi, bij elkaar passend servies. Of je nou kiest voor borden met of zonder sierlijke belettering, de eettafel nodigt direct uit om lang te tafelen en te genieten.

Rivièra Maison in de woonkamer

Je woonkamer gezellig maken met de items van Rivièra Maison is een eitje. Het middelpunt van de meeste woonkamers is tegenwoordig de bank of zithoek. Rivièra Maison heeft naast allerlei andere meubels ook banken. Banken die zo’n huiselijke en warme uitstraling hebben dat je niks anders meer wilt dan een kleedje pakken en neerploffen. Of je nou een tweezits- of een complete hoekbank kiest, je woonkamer oogt meteen ontzettend knus. Helemaal als je de styling van je woonkamer ook nog afmaakt met decoratieve items van Rivièra Maison. Door op zorgvuldig gekozen plekjes in je woonkamer mooie pronkstukken neer te zetten maak je de ruimte sfeer- en stijlvol. Denk aan een gezellige en warme plaid op de bank, kaarsjes in stijlvolle kaarsenhouders en je mooiste foto’s in designer fotolijstjes.
Wanneer je je interieur een metamorfose wilt geven is dat wel even een investering, maar het hoeft ook niet allemaal in een keer. Bovendien creëer je met een inrichting van Rivièra Maison een vrij tijdloos interieur waar je de rest van je leven van kunt genieten. 

Rivièra Maison in de badkamer

De badkamer is een plek die rust en ontspanning moet oproepen. Ook al sta je daar elke ochtend met haast je tanden te poetsen. De inrichting van een badkamer ligt natuurlijk voor een groot gedeelte vast. Met een badkuip kun je immers moeilijk steeds heen en weer gaan slepen. Toch kun je de stijl van je badkamer enorm beïnvloeden door gebruik te maken van de juiste accessoires. Wil je een badkamer waar een ontspannen sfeer hangt maar die ook een luxe uitstraling heeft, alsof je in de badkamer van een duur hotel staat? Dat kun je met de accessoires van Rivièra Maison eenvoudig tot stand brengen. Gooi al die verschillende oude handdoeken nou eens weg of gebruik ze voortaan als poetslap wanneer je gaat schoonmaken, en vervang ze door de luxueuze hotel handdoeken van Rivièra Maison. Je hoeft natuurlijk niet perse alle handdoeken in één kleur te nemen, maar kunt ook best wat verschillende, maar wel goed matchende, handdoeken nemen. Kleed je badkamer vervolgens in stijl aan met sfeervolle verlichting, rustieke rotan mandjes voor je badspulletjes zodat alles niet rommelig rondslingert, en een chique zeepdispenser en je wilt de badkamer eigenlijk niet meer verlaten.

Een magische kerst met Rivièra Maison

De kerst is toch wel de ultieme feestdag als het om genieten en gezelligheid gaat. De winterdagen zijn koud en kil en we verdwijnen massaal in onze knusse huisjes waar we genieten van elkaars gezelschap, bij voorkeur natuurlijk in een rijk gedecoreerde woning. Ook je kerstversiering kun je laten matchen met je inrichting want Rivièra Maison heeft alles in huis om dat ultieme kerstgevoel te krijgen. Van een perfect opgetuigde kerstboom tot de allermooist gedekte tafel voor het kerstdiner.