Rolluik kopen? Met deze tips kom je altijd beslagen ten ijs

Wil je je woning of kantoor voorzien van rolluiken, maar weet je niet waar je allemaal op moet letten? Geen nood. Wij zetten in dit artikel alles even voor je op een rijtje. Op deze manier kom je te allen tijde, als je besluit een rolluik aan te schaffen, beslagen ten ijs. Want er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Daarnaast is het altijd handig om een aantal rolluiken offertes op te vragen. Met een goede rolluiken offerte weet je namelijk precies wat je kwijt bent als je de luiken aanschaft en eventueel door een bedrijf laat plaatsen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en hoef jij je alleen maar zorgen te maken over welke rolluiken je precies wilt en waar je ze wilt laten plaatsen.

Heel veel soorten rolluiken

Er is ontzettend veel keuze qua rolluiken. Van welk materiaal wil je dat het rolluik gemaakt is? Moet het luik een verduisterd effect hebben? Wat zijn de afmetingen zodat het hele raam bedekt wordt? Waar wil je het luik precies voor gebruiken? Moet je hem elektrisch omhoog en omlaag kunnen doen? Hoeveel budget heb je? Dit zijn maar een aantal vragen om rekening mee te houden als je besluit dat je een rolluik of meerdere rolluiken wilt aanschaffen. Als je precies weet wat je wilt, kan je beginnen om een aantal rolluiken offertes aan te vragen bij verschillende partijen. Zo kan je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken en tot een goede keuze komen. Een rolluik kopen zonder een rolluiken offerte of meerdere rolluiken offertes aan te vragen bij verschillende verkopers, is dus nooit een goed idee. Dus doe dit zeker.

Punten om op te letten als je een rolluik wilt kopen

Er zijn een aantal punten om rekening mee te houden, als je een rolluik wilt kopen. Meet bijvoorbeeld precies op hoe groot het luik of de rolluiken moeten zijn. Dit lijkt logisch, maar dit meten is nog niet zo simpel. Je moet namelijk weten vanaf welk punt je dit moet doen en het meten moet precies gebeuren. Want als de afmetingen niet kloppen, zit jij met een rolluik dat niet past en waar je dus niks aan hebt. Daarnaast is het dus van belang om te weten of het luik volledig moet verduisteren, of dat je wilt dat er nog een beetje licht doorgelaten wordt. Dit hangt uiteraard weer samen van de ruimte waar je het luik wilt plaatsen. Een slaapkamer wil je vaak volledig duister hebben, terwijl een rolluik in de woonkamer gerust wat minder verduisterend hoeft te zijn. Een ander punt om rekening mee te houden, is de kleur van het product. Er zijn namelijk een hoop opties. Kies een kleur die past bij de in- en/of exterieur van je ruimte. Als laatste moet je voor jezelf nagaan of je wilt dat alles elektrisch werkt of dat het prima is als je het luik elke keer handmatig omhoog en omlaag moet doen. Elektrisch is uiteraard duurder, maar wel een stuk makkelijker. Er komt dus een hoop kijken bij de aanschaf van een (elektrisch) rolluik. Maar door verschillende rolluiken offertes aan te vragen, kom je nooit voor verrassingen te staan.

Bron: www.zonweringgarant.nl