Ronde buitenkleden zijn helemaal in!

Vind je je tuin wat saai en kaal en ben je toe aan een nieuwe, warme uitstraling? Waarom leg je er geen tuinkleed in? Zo maak je van je loungehoek een net zo gezellige zithoek als je woonkamer. Vind je het idee van een buitenkleed wat raar? Kijk dan eens op internet en laat je inspireren. Je zult zien wat een tuinkleed kan doen met jouw tuin. Wat helemaal leuk is, zijn ronde buitenkleden. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over tuinkleden.

Tuinkleden

Tuinkleden zijn ideaal als je gezelligheid in je tuin wilt creëren. Waarom zou je binnen wel een kleed leggen, maar buiten niet, als de buitenkleden van speciaal waterafstotend materiaal zijn gemaakt? Je hebt tuinkleden in verschillende maten en modellen. Zo zijn er grote tuinkleden die je hele loungehoek opvullen, maar ook kleine voor een wat kleinere tuin. Zelfs voor op het balkon zijn speciale kleden verkrijgbaar, zodat je ook daar een sfeervol hoekje kunt maken. Tevens is er een grote variatie aan patronen van de kleden.

Rond versus rechthoekig

Over het algemeen denken mensen bij tuinkleden van aan rechthoekige tuinkleden, aangezien de meeste loungemeubels ook rechthoekig zijn. Toch is een rond buitenkleed het overwegen waard. Ronde buitenkleden zorgen namelijk voor een speels effect, wat je tuin meteen al een stuk vrolijker maakt. Bovendien zijn deze vaak kleiner, waardoor het ook mogelijk is om er meerdere bij elkaar te leggen of elkaar zelfs te laten overlappen. Zo is de loungehoek helemaal af.

Opbergen of laten liggen?

Bij de buitenkleden heb je de keus of je deze elke avond naar binnen wilt brengen of liever op de grond laat liggen. Beide opties zijn mogelijk. Hoewel je er elke avond wel aan moet denken om het kleed op te bergen, kost het klusje zelf weinig moeite. De kleden zijn namelijk erg licht en makkelijk op te rollen. Wel is het vervelend als er zware meubels op staan, dan kun je deze het beste laten liggen.

Weersbestendig

Het is mogelijk om je kleed buiten te laten liggen, aangezien het weersbestendig is. Sneeuw, wind, regen, zon… het tuinkleed is niet kapot te krijgen. Dit komt omdat de tuinkleden zijn gemaakt van plastic, dat erg goed tegen water kan en ook nog eens stevig is. Maar toch hebben de kleden de uitstraling van een ‘echt’ tapijt. Natuurlijk blijft het kleed niet onbeperkt mooi. Net als bij alle andere voorwerpen, is het kleed na een paar jaar aan vervanging toe.

Makkelijk schoon te maken

Als je het kleed altijd buiten laat liggen, kun je natuurlijk niet voorkomen dat het vies wordt. Door harde regen kan er modder op komen en als je het kleed gebruikt in een ‘eethoek’ of onder je loungehoek, is het ook onvermijdelijk dat je er een keer eten of drinken op zult morsen. Maar gelukkig is het kleed goed schoon te maken. De meeste kleine vlekjes kun je zelfs al met een nat doekje verwijderen. Maar als het hele tuinkleed onder de modder zit, is dat niet de slimste optie. Spuit het kleed dan over met de tuinslang en laat deze goed drogen.