revoort

Slopen en saneren, een belangrijke stap in het bouwproces

Voor je begint aan het bouwen of aanleggen van nieuwe woningen, een sporthal, een speeltuin en dergelijke, moet er vaak gesloopt en gesaneerd worden. Maar wat gebeurt er precies tijdens deze stap, en waarom is het zo belangrijk? Dat lees je in dit artikel. Wij zullen je ook vertellen hoe je de juiste vakmensen voor deze belangrijke stap kunt vinden.

Slopen en saneren, wat is dat?

Slopen is het afbreken van een gebouw of structuur. Soms is dit nodig omdat een gebouw bijvoorbeeld op instorten staat, en het te gevaarlijk is om deze te laten staan. Dit is vaak het geval met oude woningen of leegstaande bedrijfspanden, scholen of sporthallen. In andere gevallen moet er plaats gemaakt worden voor iets nieuws, waarvoor verouderde gebouwen verwijderd moeten worden. 

Omdat er een strenge wetgeving omtrent het slopen bestaat is het belangrijk de juiste professionals in te schakelen. Zo weet je zeker dat je geen problemen krijgt met de gemeente of omwonenden. Natuurlijk is dit ook nodig om de veiligheid van iedereen in acht te nemen. Wanneer er asbest is zijn er nog meer regels waaraan men moet voldoen. Het inschakelen van een ervaren vakman is dan ook essentieel.

We spreken over saneren wanneer iets dat oud of vervallen is verbeterd of verwijderd wordt. Zo worden woningen opgeknapt of moeten deze plaatsmaken voor nieuwe woningen die bijvoorbeeld beter van kwaliteit zijn. Ook spreken we over sanering wanneer er asbest verwijderd moet worden. Voor zowel kleine als grote projecten moet je professionals inschakelen die ervaring hebben met het verwijderen van asbest, en die alle regels volgen.

aannemer, ambachtsman, arbeider

De juiste professional voor het saneren en slopen

Het is nu wel duidelijk dat je niet zomaar een gebouw kunt slopen, al helemaal niet wanneer er asbest aanwezig is. Schakel daarom een ervaren bedrijf in met kennis van de uitgebreide regelgeving. 

Om het juiste bedrijf te kiezen kun je het beste contact via mail of telefoon opnemen om al je vragen te stellen. Als je contactpersoon hier duidelijk antwoord op geeft, weet je dat je met professionals te maken hebt die kennis van het vak hebben. Revoort is bijvoorbeeld een gespecialiseerd bedrijf met jarenlange ervaring en veel succesvolle afgeronde projecten. Zo kunnen zij je met kleine maar ook zeer grote projecten helpen. Op hun website kun je verschillende projecten bekijken die ze in de afgelopen jaren hebben gedaan, om je een idee te geven van de mogelijkheden. 

Is het belangrijk dat er in het te renoveren gebouw gewerkt of gewoond kan worden tijdens de werkzaamheden? Dan weet Revoort hier raad mee. Dankzij hun ervaring zorgen ze voor zo min mogelijk overlast en vervuiling, en wordt er uiteraard goed op de veiligheid van de aanwezigen gelet.