Stofzuigers versus draadloze steelstofzuigers & robots

Wanneer kies je nu een draadloze stofzuiger boven een robotstofzuiger of de traditionele sledestofzuigers? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een draadloze steelstofzuiger aan te schaffen, waar steeds meer Nederlanders en Belgen voor kiezen als ze een nieuw apparaat willen kopen. Dit geldt niet alleen voor de steelstofzuigers zonder kabel, maar ook robotstofzuigers lijken alsmaar populairder te worden. In dit artikel informeren we je voor welke optie je het beste kunt kiezen op basis van je situatie.

Wanneer een draadloze steelstofzuiger te kopen?

1. Je woont in een kleine ruimte. Met een kleine footprint kun je je hele ruimte stofzuigen met één lading. Bovendien geeft de draadloze configuratie je flexibelere toegang tot je kleine hoekjes, gaatjes en hoeken.

2. Je maakt alleen voor jezelf schoon, of maakt sporadisch schoon. Een draadloze steelstofzuiger is de perfecte stofzuiger voor iemand die gewoon snel wil pakken en weggaan. Als je granen morst of een puinhoop van aarde hebt gemaakt door een van je planten te verplaatsen, is een draadloze stofzuiger het gemakkelijkst om te bereiken.

3. Je wilt je auto schoonmaken. Als je een auto, boot of een andere thuis-weg-van-huis-situatie hebt, zal een draadloze stofzuiger handig zijn. Een draadloze steelstofzuiger is vooral geweldig voor klussen in huis, zoals het schoonmaken van je matras.

4. De nieuwste innovaties. Kijk bijvoorbeeld naar de nieuwe Dyson V15 Detect, de favoriet van Doorgelicht.be. Deze stofzuiger kan het stof analyseren, iets wat we in sledestofzuigers nog niet gezien hebben. Hoewel deze krachtiger zijn zetten de merken vooral in op de toekomst van draadloze toestellen.

Wanneer een robotstofzuiger te kopen?

1. Je hebt huisdieren. Het opruimen van dierenharen is een fulltime baan, dus besteed het indien mogelijk uit aan een robotstofzuiger. Je kunt het apparaat zo instellen dat hij met regelmatige, geplande intervallen schoonmaakt. De allernieuwste modellen kunnen rijden vanzelf uit en ledigen hun reservoir zonder dat jij een hand opheft. Let op, er zijn ook traditionele stofzuigers speciaal voor dierenharen..

2. Je woont op één niveau. Als je geen trappen in huis hebt, ben je een geweldige kandidaat voor een robotstofzuiger. Het grootste voordeel van een robotstofzuiger is hoe hij al het werk doet zonder jou, maar totdat de technologie evolueert, zal hij niet in staat zijn om trappen op en af te gaan.

3. Je houdt van een opgeruimd huis. Een robotstofzuiger is geweldig als je wilt dat iets automatisch wordt bijgewerkt tussen je normale schoonmaakroutine, maar voor de meeste mensen is het niet voldoende om een ​​traditionelere stofzuiger volledig te vervangen. Het kan dus ook dienen als back-up van je traditionele stofzuiger.

Wanneer een traditionele stofzuiger te kopen?

1. Je hebt meer kracht en een langdurige sessie nodig. Een stofzuiger met snoer zal gedurende zijn hele levenscyclus consistente, sterke kracht leveren. En als je een groot gebied hebt om te stofzuigen, kun je met een stofzuiger met snoer de hele klus afmaken zonder te stoppen om op te laden. Daarbij maakt een draadloos model gebruik van een batterij. Het wattage ligt lager dan bij een stofzuiger met snoer, waardoor je minder zuigkracht hebt. Zeker als de batterij bijna op is zal de zuigkracht lager liggen.

2. Je hebt veel soorten vloeren. Staanders met snoer winnen als het gaat om veelzijdigheid van het oppervlak. Met meerdere zuigpunten en een groot aantal hulpstukken, kun je in recordtijd van stoffering over vloerkleden naar raamrails gaan.

3. Je wilt nooit meer een stofzuiger kopen. Misschien wat overdreven want zelfs de beste stofzuigers met snoer zullen geen decennium overleven. Maar je kunt er zeker van zijn dat een stofzuiger met snoer vele jaren langer meegaat dan een snoerloze stofzuiger met batterij.

4. Je hebt een groter reservoir. Moet je vaak stofzuigen dan is een traditionele stofzuiger handig omdat het een groot reservoir heeft. Draadloze modellen moet je dus veel vaker ledigen.