Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Stuur je kinderen veilig op pad en maak tijd voor je interieur

Zin om je woonkamer te veranderen? Is het tijd voor een nieuwe look. Dan heb je zin om aan de slag te gaan maar geen zin in kinderen die rondhangen en in de weg lopen. Ze zomaar weg sturen doe je uiteraard niet, maar er voor zorgen dat ze meer zelfstandig kunnen, zorgt er op den duur wel voor dat jij ook meer tijd hebt voor jezelf, je hobby’s of je interieur. 

Het klinkt misschien wel komisch maar zorgen dat je kinderen veilig op pad kunnen, geeft je wel rust en vrijheid. Komen daarna weer thuis heb jij alle tijd voor ze en kunnen zij weer heerlijk spelen of leren in een opgeruimde kamer of lekker bij jou in de gezellige keuken. 

Ruimte

Ruimte is belangrijk. Niet alleen in je interieur maar ook in de relatie met je partner en je kind(deren). Je kunt ruimte creëren door letterlijk te zorgen dat jij of je kinderen een eigen ruimte in huis hebben maar ook door aan te geven dat jij op bepaalde tijden even ‘ruimte’ voor je zelf nodig hebt. Door ze stapje voor stapje los te laten, help je ze in groter worden en in ‘zelf doen’. Belangrijk is wel dat het vertrouwd is. Zorg dus dat je in huis de ruimte die voor je kinderen is, veilig is. Dat je ze daar dus voor even best alleen kunt laten. Met andere dingen is het net zo. Ga bijvoorbeeld de eerste keer als ze ergens heen gaan mee en bouw dat af door tot nog maar tot de helft mee te fietsen of ze op de helft van de route op te halen. Zijn ze wat ouder, vraag ze dan gerust ook om een berichtje sturen als ze er zijn of als ze vertrekken. Dit geeft jou meer rust en je weet wanneer ze ongeveer thuis zullen zijn. Fijn als je nog net iets af wil maken.  

Een positief rugzakje

Positiviteit geven loont altijd. Door ze regelmatig een compliment te geven, vergroot je het zelfvertrouwen en daarmee ook de zelfstandigheid. Maar ook je kinderen letterlijk voorzien van een leuke rugzak, zorgt voor meer rust. Niet alleen gaat je kind met de handen vrij veiliger de fiets op, ook kun je het leren om op tijd spullen in te pakken. Meerder tassen leert je kind ook organiseren. Een leuk schooltas voor je broodtrommel, gymspullen of later boeken. Ben jij gezegend met een trendy modern rugzak kind? Dan kies je voor een Zebra tas . Fris en vrolijk met een positieve uitstraling en een hoge fun factor. Moeten ze veel boeken mee of heb je een ‘doe maar normaal’ kind, dan zijn kies je beter voor rugzakken van Eastpak. Stevig, ruim en veel keuze en niet onbelangrijk een lange garantie. 

Kies voor het sporten een aparte tas en ook als je kind regelmatig gaat spelen is een eigen reistas of rugzak een goed idee. Zo kun je bepaalde zaken ook standaard in de rugzak laten zitten wat je opbergruimte of rommel in de kamer scheelt. En als ze gaan, ligt alles direct bij elkaar. Heb je nog en oude rugzak liggen, gebruik die dan voor bijvoorbeeld speelgoed. Speelt je kind graag met bouwstenen of kleurt het graag. Stop alles in de rugzak. Wil je kind beneden spelen, in de keuken of op zondag bij opa en oma? Tas mee en klaar is kees. 

Een goed voorbeeld en loslaten

Geef zelf het voorbeeld. Met opruimen in huis. Met je spullen op tijd inpakken. Met sfeer maken. Met veilig op weg gaan. Zet jij je schoenen altijd keurig weg, zullen je kinderen dat voorbeeld eerder volgen. Valkuil: niet zelf opruimen en daarna mopperen. Maar ze vragen het op te ruimen. Vaak denk je dat je iets gewoon gedaan hebt. Dus als je kinderen overal alles laten liggen en jij ruimt het op, zullen ze het niet snel zelf gaan doen. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze niet beseffen dat ze alles laten slingeren en er dus ook geen last van hebben.