Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Thuis blijven wonen op latere leeftijd dat kan!

Steeds meer mensen blijven langer thuis wonen op latere leeftijd. Het is ook steeds gemakkelijker om dit te doen. Er zijn meer zorginstanties die ouderen ondersteunen en ook zijn er veel meer hulpmiddelen in huis die handig zijn. Denk aan de traplift van Otolift.nl en ook de scootmobiels. We bespreken graag de opties om langer in huis te blijven wonen. 

Alles gelijkvloers? 

Het is niet nodig om alles gelijkvloers te hebben als je langer thuis wilt blijven wonen. Senioren kunnen ook voor een traplift in huis kiezen. Het is dan mogelijk om langer in huis te blijven wonen en met het grootste gemak naar boven en beneden te gaan. Zelfs bij een stroomstoring blijft de lift functioneren. Het is dus nooit zo dat je hierdoor niet boven kunt komen of beneden. De trapliften zijn al zeer ver doorontwikkeld waardoor ze zeer prettig zijn in het gebruik. Het grootste voordeel is toch wel dat je ook met een trap in huis gewoon op de oude stek kunt blijven wonen. 

Geen drempels

Het is belangrijk om alle drempels uit de woning te halen. Door alle drempels weg te halen zijn er geen gevaarlijke plekken. Het is dan minder aannemelijk dat je in huis valt. Op latere leeftijd zijn de botten wat broser en kan je dus sneller wat breken. Haal de drempels uit het huis! 

Steunen in de badkamer

Het is goed om extra steunen te plaatsen in de badkamer en het toilet. Het helpt om gemakkelijker op te staan. Het is ook goed om in de badkamer het bad aan te passen. Kies een bad met openslaande deuren of een douche met stoel. Voorkom ook hier een mogelijke valpartij. De tegels zijn vaak glibberig na het douchen. 

Een scootmobiel geeft vrijheid

Naast de aanpassingen in huis is het ook fijn om een scootmobiel te hebben. Met een scootmobiel wordt het mogelijk om veel gemakkelijker iemand te bezoeken. Het is mogelijk om ervoor te zorgen dat iemand niet geïsoleerd raakt. Eenzaamheid is een bedreiging die sterk groeit. Door zelf mobiel te zijn is dit te voorkomen. Het is mogelijk om naar buurthuizen te gaan, familie en vrienden zonder een taxi te moeten bellen. Ook is het mogelijk om zelf naar de dokter en tandarts te gaan. 

De juiste zorg krijgen 

De overheid zet ook vol in op het langer thuis laten wonen van ouderen. Het is te merken door de zorg die ze bieden en regelingen die er zijn om financiële steun te krijgen. Thuiszorg maakt het mogelijk voor mensen om gewoon thuis te blijven wonen. Ze krijgen hulp bij het wassen en aankleden. Ook kunnen ouderen kiezen voor een maaltijdservice om hun het eten te brengen. Ze brengen het tegenwoordig bij je thuis. Het is heerlijk om zo te genieten van een heerlijke maaltijd op de oude dag. Het leven heeft ook voor ouderen nog veel te bieden. Er zijn zelfs georganiseerde uitstapjes en reizen om te maken. Oud worden is tegenwoordig geen straf meer.