Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Thuiskantoor inrichten: 5 tips voor een goede thuiswerkplek

Vanuit huis werken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit betekent ook dat een goede thuiswerkplek enorm belangrijk is om op een gezonde manier te werken. Veel bedrijven investeren flink in ergonomische kantoormeubelen op kantoor. Niet voor niets, want een gezonde werkhouding zorgt voor productiever werken en minder lichamelijke klachten. 

Om deze redenen is het ook belangrijk om als thuiswerker een goede thuiswerkplek te hebben. Werken aan de keukentafel of op de bank is dan ook geen optie. Wij geven in dit artikel 5 tips voor een gezonde thuiswerkplek!

Tip 1. Ergonomische bureaustoel

De belangrijkste tips die wij kunnen geven om ook thuis te werken in een gezonde houding is het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel kan helemaal op je lichaam afgesteld worden, zodat je een gezonde zithouding hebt tijdens het werken. Ergonomische bureaustoelen zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren. In de webshop van OfficeCity vind je een ruim assortiment verstelbare bureaustoelen om ergonomisch te werken. 

Tip 2. Verstelbaar bureau

Om ergonomisch te kunnen werken is niet alleen een bureaustoel nodig, maar ook een verstelbaar bureau. Het is belangrijk dat het bureau voor jou op de juiste hoogte is, zodat je in een gezonde houding aan je bureau kan werken.

Tip 3. Opbergmogelijkheden

Een rommelige thuiswerkplek zorgt ervoor dat je minder geconcentreerd aan het werk bent en sneller wordt afgeleid. Daarom is het verstandig om genoeg opbergmogelijkheden in je thuiskantoor te creëren. Denk aan lockerkasten of een lade onder je bureau. 

Tip 4. Daglicht

Het is belangrijk om je thuiskantoor te creëren in een ruimte waar voldoende daglicht binnenkomt. Het beste kan je dus kiezen voor een ruimte met (grote) ramen waardoor voldoende daglicht binnen komt. Ook kun je af en toe het raam open zetten voor wat frisse lucht. Beide essentieel om productief te kunnen werken!

Tip 5. Kantoorplanten

Planten op kantoor zien er niet alleen erg stijlvol uit, maar zorgt er ook voor dat je productiever kan werken. Dit is bewezen. Planten op je werkplek zorgen voor een verbeterde balans tussen luchtvochtigheid en zuurstofgehalte. Je zal dus minder stress ervaren en beter kunnen werken, dus waar wacht je nog op? Ga die kantoorplanten bestellen!

Lees ook eens onze leuke woonhandleidingen: