Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Thuiskantoor inrichten: pak uit met deze praktische tips!

Als je vanuit huis werkt, is het belangrijk om een goed thuiskantoor in te richten. Op een extern kantoor is het immers ook essentieel om comfortabel te kunnen werken, dus waarom zou dat thuis niet het geval zijn? Wellicht kun je nog wel wat tips gebruiken voor de inrichting van je thuiswerkplek. Lees dan gauw verder!

Muziek in je thuiskantoor

Luister je ook graag muziek tijdens je werktijd? Het maakt de werkuren een stuk vrolijker! Hoewel je de hele dag door een koptelefoon kunt dragen, is dat niet zo comfortabel. Het voordeel aan thuiswerken is nu juist dat je de muziek gewoon via speakers kunt afspelen. Zorg daarom dat je een goede speaker in huis haalt, van Sonos bijvoorbeeld. Je kunt direct een heel soundsysteem creëren, of een enkele speaker neerzetten. Een ander design? Ook bij JBL vind je uiteenlopende speakers. Het is ideaal om hier je thuiswerkplek mee in te richten. Middels wifi of bluetooth werken de speakers heel eenvoudig.

Kwalitatieve meubels

Het is raadzaam om kwalitatieve meubels te kiezen bij de inrichting van je thuiskantoor, waaronder het bureau en de bureaustoel. Richt een ergonomische werkplek in, om te voorkomen dat je klachten krijgt. Ook de kwaliteit van de meubels draagt hieraan bij! Zo is een goed bureau groot genoeg om je armen op te laten rusten. Een professionele bureaustoel biedt de juiste ondersteuning en zithouding. Verder is een zit-sta bureau een populaire keuze, om je houding af te kunnen wisselen.

Goede apparatuur

Kies niet alleen voor kwalitatieve meubels, maar ook voor goede apparatuur. Van je toetsenbord tot je beeldscherm, van je printer tot je muis. Je hebt het veelvuldig in gebruik, dus de kwaliteit telt zeker mee.

Voldoende opbergruimte

Het is niet prettig om in een rommelige omgeving te moeten werken. Dit vermindert je concentratie en maakt dat je productiviteit afneemt. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in je home office, zodat je alle items die rommel veroorzaken gewoon kunt wegstoppen. Pennen, papiertjes en documenten: geef het een plek in een kast. Je hoeft het er alleen bij te pakken als je het nodig hebt.

Sfeervol thuiskantoor inrichten

Een beetje sfeer is ook wel welkom in je thuiskantoor! Je mag de ruimte immers geheel naar eigen smaak inrichten. Pas op dat het er niet te chaotisch wordt, maar kies absoluut voor wat gezelligheid. Plaats een vloerkleed op de vloer. Hang leuke posters of een schilderij aan de muur. Of zet een foto neer van je partner of kinderen. Heb je nog wat plek vrij? Het is tevens een tof idee om een bijzonder souvenir in je buurt te hebben. En zet een plant neer in je thuiskantoor: het liefst een met een luchtzuiverende functie. Zo kan je concentratie ook nog eens toenemen!