Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tijd voor een nieuwe keuken? Waar moet je beginnen?

Heb je bepaald dat je huidige keuken nu echt aan vervanging toe is? Dan staat er een flinke klus voor je klaar. Je zult allerlei beslissingen moeten nemen en zo een nieuwe keuken realiseren. Het is altijd slim om keuken inspiratie op te doen, bijvoorbeeld online. Je kunt een online moodboard maken en zo bepalen hoe het zit met jouw persoonlijke smaak en die van je partner. Maar er is meer!

Bepaal je budget

Een compleet nieuwe keuken, inclusief apparatuur, is niet goedkoop. Het is dus verstandig om voor je gaat zoeken je budget te bepalen. Nu lijkt € 5.000,00 een hele hoop geld, maar voor een compleet nieuwe keuken ben je dat kwijt voor je goed en wel alles hebt besteld wat je hebben wilt. Je moet immers ook rekening houden met high-end materialen en apparatuur en zelfs het verplaatsen en nieuw aanleggen van leidingen en afvoeren.

Je bestelt geen compleet nieuwe keuken om dat volgend jaar nog een keer te doen. Een keuken is een flinke investering, en daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden.

Bepaal je wensen

Wil je dat er een muur wordt weggebroken om een kookeiland te kunnen realiseren? Wil je graag een wijnkoelkast of heb je de voorkeur voor alleen onderkastjes en geen bovenkastjes? Het is allemaal aan jou (en je partner). Jij maakt gebruik van de keuken. De keukenadviseurs kunnen je van advies dienen, maar jij bent degene die het uiteindelijke ontwerp zal goedkeuren.

Ook de kleur van de keuken is van groot belang voor je keukenbeleving. Nog niet zo lang geleden waren alle nieuwe keukens wit en hadden ze een grijze achterwand. Dat is al lang niet meer zo. Sterker nog, je ziet steeds meer dat mensen kiezen voor een statement in de keuken. Keukenkastjes in een uitgesproken kleur of een mooie foto als achterwand. Het kan tegenwoordig allemaal!

Ga goed zitten voor de tekening

Voor je gaat tekenen, zorg je natuurlijk wel dat je alle maten op orde hebt. Je weet precies hoe lang en hoe breed de keuken mag zijn, waar de stroompunten en de afvoer te vinden zijn. Dit maakt het intekenen van een nieuwe keuken een stuk gemakkelijker. Maar daarmee ben je er nog niet. Je kunt, op papier, de keuken precies zo maken als jij wenst. Met een kookeiland of een barretje, met een Amerikaanse koelkast of een ingebouwde koffiemachine. Met dit ontwerp maak je een afspraak bij de showroom. De ervaren keukenadviseurs zullen nogmaals een tekening voor je maken en zo, samen met jou, alle mogelijkheden doornemen waar je wellicht nog niet eerder aan hebt gedacht.
Is je keuken naar je zin?

Dan kan het grote genieten beginnen. De heerlijkste maaltijden zullen uit deze keuken komen, etentjes waar jullie nog tijden over door zullen praten. Maar dan, heb je het gevoel dat je, soort van, in een zwart gat valt als alles klaar is? Dan wordt het wellicht tijd om over je volgende project na te denken. Misschien de badkamer?