Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips bij het kiezen van een schildersbedrijf

Je heb nog nooit naar een schildersbedrijf gezocht en weet niet zo goed waar je moet beginnen. Dit is logisch en ook helemaal niet erg. Er zit namelijk best veel verschil in schildersbedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het budget en de kwaliteit. In dit artikel helpen we je graag een handje, zodat jij de schilder vindt die past bij jouw wensen.

Doe onderzoek naar de achtergrond van de schilder

Bij het zoeken van de juiste schilder is het belangrijk dat je onderzoek doet naar de achtergrond van de schilder. Dit kun je doen door de bedrijven op te bellen en te vragen naar de tevredenheid van de klanten. Je kunt het bedrijf ook opzoeken via het internet en daar de reviews lezen van de klanten. Kijk naar de opleiding van de schilder en de kwaliteit dat wordt geleverd.

Vraag rond aan vrienden en bekenden

Wanneer je niet veel kunt vinden op het internet, is het verstandig om rond te vragen aan vrienden en familie of zij ooit een schilder hebben gehad en wat de ervaring daarmee was. Dit is vaak betrouwbaarder dan het internet. Waren zij tevreden over de schilder en zouden ze de schilder aan iemand aanraden? Vaak kun je langsgaan bij de vrienden of familie om het resultaat zelf te bekijken. Zo kun je zelf de kwaliteit beoordelen.

Vergelijk verschillende offertes

Voordat je een keuze maakt, is het een aanrader om offertes op te vragen van verschillende bedrijven. Zo kun je de verschillende offertes naast elkaar leggen en heb je een beter overzicht van de prijs-kwaliteitverhouding. Ook zie je zo welke schilder het beste bij je past.

Maak duidelijke afspraken

Wanneer je de schilder hebt gekozen die bij je past, is het belangrijk dat je van tevoren duidelijke afspraken maakt. Zo voorkom je miscommunicatie en weet je welke afspraken de schilder wel nakomt en welke niet. Wanneer de afspraken worden gemaakt, kun je deze het beste vastleggen op papier.

Voer het voorwerk zelf uit

Door het voorwerk zelf uit te voeren, heb je meer ruimte in het budget. Denk hierbij aan het schoonmaken van de muren of het verwijderen van het behang. Gaten in de muur kun je zelf vullen, dit kost niet veel tijd en is ook niet moeilijk. Zo hoeft de schilder minder zelf te doen en dat scheelt in tijd en budget.

Nu ben jij klaar om de schilder te kiezen die past bij jouw wensen en budget en kun je binnenkort genieten van je nieuwe geschilderde muren!