Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips om de goedkoopste vliegtickets te regelen

Een vliegreis wordt steeds duurder. Ongeacht of jij een verre reis met het vliegtuig moet afleggen, of ‘maar’ een paar uur, vliegen is vaak een grote kostenpost voor jouw reis. Daarom proberen veel mensen om vliegtickets met wat korting te scoren. Om binnenkort zo goedkoop mogelijk het vliegtuig in te stappen, hebben wij voor jou enkele tips neergezet. Zo kan ook jij binnenkort voor een kleiner prijsje het vliegtuig in stappen!

Flexibel blijven

Het allerduurste is natuurlijk vliegen in het hoogseizoen. Iedereen zoekt dan op dezelfde datum tickets, waardoor de prijs flink omhoog gaat. Het kan dan ook vrij veel schelen in jouw portemonnee als jij een paar dagen eerder of later gaat vliegen. Bij sommige maatschappijen kun jij zelfs al instellen dat de datum flexibel is, om zo een goedkopere ticket te vinden.

Wissel van vliegveld

Ga jij binnenkort samen met jouw gezin heen vliegen? Dan kan het onwijs veel geld schelen als jij vanaf een ander vliegveld gaat vliegen. Tussen Eindhoven en Schiphol kan per ticket al snel een paar tientjes schelen. Zeker als jij met meerdere mensen gaat vliegen kan dit een stuk goedkoper zijn en al snel honderd euro schelen. Wil jij nog goedkoper vliegen? Dan kun je ervoor kiezen om via Duitsland te vliegen, vaak is dit nog goedkoper. Maak in dat geval natuurlijk wel de afweging of het goedkoper blijft als jij veel verder moet rijden naar het vliegveld. Brandstof voor de auto is natuurlijk ook prijzig.

Moment van boeken

Wat veel mensen wel weten, is dat de dag van het boeken invloed heeft op de prijs. Zo wordt er vaak gezegd dat boeken op dinsdag het goedkoopst is. Wat nog meer invloed heeft op de prijs, is het moment van boeken. Zo is een ticket goedkoper als je hem op tijd aanschaft. Vlak voor vertrek een ticket boeken is daar in tegen vaak vrij prijzig.

Betalen op de juiste manier

Een kortingscode voor jouw vlucht is vaak niet beschikbaar. Toch zijn er wel verschillende manieren waarop jij gebruik kan gaan maken van korting. Zo geven sommige boekingswebsites standaard korting als er met een creditcard wordt betaald. Verder heb jij vaak een reisverzekering zodra jij gebruik maakt van een creditcard en heb je de mogelijkheid om gratis updates te krijgen. Verder is het mogelijk om je in te schrijven voor loyaliteitsprogramma’s. Zo kun je eenvoudig sparen voor korting.