Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips om een webshop vanuit huis te runnen

Het is steeds makkelijker geworden om een eigen bedrijfje te beginnen en met de lokale ondernemers te concurreren. Dit kan namelijk vanuit huis! Door een eigen webshop te beginnen kan je als het ware vanuit je luie stoel geld verdienen. Zeker als je gebruik maakt van drop ship mogelijkheden is het heel gemakkelijk om te starten. Drop shipping is een constructie waarbij de retailer een bestelling plaats voor de klant bij de groothandel. De groothandel levert het product aan de klant zonder dat het product eerst naar de retailer gaat. Bij deze constructie is het daarom ook niet nodig om rekening te houden met een opslagruimte. Om een webshop te runnen zijn er wel een aantal zaken van belang. Wanneer je dit goed aanpakt kun je snel schalen en groot worden. 

Een goede en veilige website

In de eerste plaats moet er natuurlijk een sterke webshop zijn. Een webshop die goed loopt en draait op de juiste hosting. Een site die snel is en daarnaast ook veilig. Een beveiligde verbinding is dan ook slim. Denk echter ook aan de firewall om de site extra bescherming te geven. In huis doe je dit vast en zeker ook met je computer of laptop. Zorg er daarnaast ook voor dat de website responsive is. De meeste shoppers zullen dit vanaf hun mobiele toestel doen. Het is dan ook slim en verstandig om dit goed voor elkaar te hebben. 

Er zijn diverse bedrijven die een standaard website layout aanbieden zoals WordPress en Jimdo. Zeker voor een beginner is het handig om gebruik te maken van deze layouts. Naast layouts bieden de bedrijven vaak ook tools aan voor het maken van een webshop. Vergelijk de verschillende aanbieders eerst zodat je precies weet wat ze aanbieden en wat de opties zijn. Het is zonde om uiteindelijk een webshop te hebben waar niet alle betalingsmogelijkheden toegevoegd kunnen worden. 

Kijkers worden kopers 

Vervolgens is het belangrijk om veel bezoekers te krijgen. De bezoekers komen uit de marketing naar de site. Het gaat hier om bezoekers uit de zoekmachines, social media en andere kanalen. Door veel bekendheid op te bouwen en aan het merk te werken is het mogelijk om een plek te veroveren in het hart van je klanten. Wanneer je hierin slaagt ontstaan er herhaalaankopen en ook verwijzingen naar andere mensen. Het is slim om het hele systeem hieromheen te bouwen. Kijkers worden kopers en de kopers worden de ambassadeurs voor de klanten van morgen. Het klinkt allemaal erg mooi. Het is echter ook allemaal daadwerkelijk heel erg goed mogelijk.

Om dit te kunnen bereiken moet de webshop goed gepromoot worden. Dit kan bijvoorbeeld via social media, betaalde advertenties en zoekmachine optimalisatie. Een beginnende webshop kan het beste geboost worden door betaalde advertenties.