Tips om je bedrijfspand te verkopen

Je hebt een eigen bedrijf en een eigen pand, maar door veranderingen heb je besloten het bedrijfspand te verkopen. Wellicht gaan de zaken heel goed en ben je op zoek naar een groter bedrijfspand. Of heb je je huis laten verbouwen waardoor je nu een bedrijf aan huis hebt. Wat de reden ook mag zijn, wij hebben enkele tips voor je die je kunnen helpen bij het verkopen van bedrijfsonroerend goed (BOG).

Tip 1: Zorg voor goed beeldmateriaal

Deze tip kennen we uiteraard allemaal, maar we zien nog te vaak dat beeldmateriaal gewoon slecht of niet aansprekend is. Maak daarom goede foto’s en video’s van het bedrijfspand en de ruimtes. Let er daarbij op dat het pand schoon is en dat er zo min mogelijk rommel en afleiding in beeld is. Ook moet er voldoende licht zijn en dient het beeldmateriaal van hoge resolutie te zijn. Kies een mooie, onbewolkte dag uit als je buiten foto’s van het pand gaat maken. Foto’s gemaakt met helder en mooi weer doen het tenslotte zoveel beter dan grijze foto’s.

Tip 2: Schrijf een pakkende verkooptekst

Waarom moet iemand jouw bedrijfspand kopen? Wat heeft jou destijds overgehaald om het te kopen? Zet alle kenmerken en voordelen van het bedrijfspand op papier. Probeer hier een pakkende tekst van te maken, zodat je mensen overhaalt om het bedrijfspand te komen bezichtigen. Denk daarbij aan alle voorzieningen in het pand, maar ook de ligging en bereikbaarheid en/of parkeermogelijkheden.

Tip 3: Bereik de gewenste doelgroep

Het beeldmateriaal en de verkooptekst staan klaar. Nu is het tijd om dit te delen en zoveel mogelijk mensen te bereiken. Daarbij is het goed om eerst in kaart te brengen wie je doelgroep precies is en waar zij te vinden is. Er zijn online genoeg kanalen waar je de foto’s en tekst op kunt plaatsen, maar als je niet de juiste doelgroep bereikt, gaat de verkoop natuurlijk niet lukken.

Tip 4: Vraag advies!

De eerder gegeven tips vormen enkele belangrijke stappen binnen het verkoopproces, maar er komt nog veel meer bij kijken. Dit hoef je natuurlijk niet allemaal zelf uit te vogelen en te regelen. Durf ook advies te vragen en schakel een professional in. Een makelaarskantoor kan je door alle stappen van het verkoopproces begeleiden en weet als geen ander waar je op moet letten. Ook besteden zij veel aandacht aan marketing (exposure) om je bedrijfspand succesvol te verkopen. Kies dan wel voor een NVM-makelaar. Een NVM-makelaar is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Makelaars en taxateurs (NVM). Je weet dan zeker dat je met een betrouwbare makelaar te maken hebt. Veel succes!