Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tips voor de inrichting van je balkon

Je kan meer met een balkon dan je denkt. Denk aan de beplanting, het ophangen van sierplanten of andere leuke toevoegingen. Maar hoe richt je een balkon goed in? Dat lees je in dit artikel. Denk aan het neerzetten van potten en bakken of verticaal tuinieren. De opties zijn eindeloos, maar denk aan de afmeting van het balkon. Dit is erg belangrijk bij de inrichting.

Potten en bakken kan goed samen met verticaal tuinieren

Op een balkon zet je je planten in potten en bakken. Zet bijvoorbeeld heel veel kunststof potten en bakken bij elkaar met prachtige en veelzijdige potplanten. Kunststof is handig op het balkon, omdat het niet zwaar is. Er zijn ook speciale bakken die je aan de randen van je balkon kunt hangen. Wil je graag moestuinieren, dan kun je een moestuinbak neerzetten. Op een iets groter balkon zal zelfs een vierkante meter tuin passen. Daarin kun je al heel veel groenten verbouwen. Een goede tip hiervoor is verticaal tuinieren. Je kan dan nog best veel groenten kwijt op een balkon omdat deze meestal breed opgezet is.

Beplanting maakt een balkon veelzijdig

Ga je een balkon inrichten dan moet je rekening houden met de wind en de hoeveelheid zon bij het kiezen van de beplanting. Kies voor sterke planten die goed in een pot of bak kunnen. Je kan ook kiezen voor kruiden of groenten. Ook de bol-op-pot geeft snel een vrolijk resultaat of misschien past er wel een kleine boom in pot? Vergeet ook de hangplanten niet, die nemen weinig vloeroppervlak in en geven veel resultaat. Bekijk goed of je alles kan onderhouden. Het vraagt namelijk veel kennis en enige tijd en inzet. Een andere optie is natuurlijk het bestraten van een balkon.

Meerdere opties omtrent het bestraten van een balkon

Bestrating op een balkon? Je zou er niet zo snel aan denken, maar dat is heel goed mogelijk. Het geeft een strak uiterlijk en is makkelijk te onderhouden. Er bestaan speciale extra dunne tegels die perfect zijn voor op het balkon. Maak dan wel een balkon helemaal af met decoratie. Op het balkon mogen tuinmeubelen natuurlijk niet ontbreken. Erg leuk is bijvoorbeeld een bistroset of denk aan een hangmat. Ook erg mooi zijn buitentapijten om het gezellig te maken. Of denk aan het afschermen van je balkon met het beste balkonscherm of met de beste kunsthaag. Op die manier heb je meer privacy en zorg je echt voor een eigen plekje waar je tot rust kan komen.

Composteren is ook een mogelijkheid

Wist je dat je ook op je balkon kunt composteren? Natuurlijk kun je geen open composthoop maken, maar een gesloten compostvat kan wel op het balkon. Een andere mogelijkheid is de wormenbak. Deze is ideaal op het balkon. Zo zie je dat je veel kan met een balkon. Kijk naar wat bij jouw balkon en persoonlijkheid past. De afmeting van het balkon is zeer belangrijk voor de mogelijkheden die er zijn. Laat hier de inrichting op baseren.