Tips voor een gezellige woning

In de winter brengen we meestal meer tijd door in huis. Waar we in de zomer vaak buiten zijn en bijvoorbeeld de avond in de tuin of op het terras doorbrengen, zitten we in de winter vaak onder een dekentje op de bank. Een goede reden dus om dan je woning zo gezellig mogelijk in te richten! In deze blog lees je dan ook verschillende tips om je woning in te delen.

Rond

Rond is helemaal in de mode, denk aan bijvoorbeeld een ronde eettafel een rond vloerkleed of een ronde lamp. Ronde vormen doorbreken de vaak vele rechte en strakke lijnen die je in een interieur ziet. Door ronde items toe te voegen, krijgt een woning een zachter en vriendelijkere uitstraling. Een ander voordeel van ronde items, is dat ze ideaal zijn voor wat kleinere woonruimtes. Dat komt omdat een rond item veel minder ruimte in beslag neemt dan een meubel met hoeken. Op die manier kun je de ronde items op verschillende plekken in je huis neerzetten, ideaal!

Kleur

Wanneer je de juiste kleuren gebruikt in een kamer, kun je ervoor zorgen dat deze groter lijkt dan hij is. Als je bijvoorbeeld een zwarte kamer hebt, geeft dat een veel benauwder en minder groot gevoel dan een lichte kleur. Dit hoeft niet alleen wit te zijn, maar kan ook gebroken wit zijn, of lichtroze, lichtgroen of andere natuurlijke tinten. Wanneer je wil dat een kamer groter lijkt, kies dan dus niet voor donkere kleuren zoals zwart, donkerblauw en donkerbruin. De kleur van een kamer bepaalt daarnaast ook de sfeer van de kamer. Denk dus goed na over welke kleuren jij mooi vindt en welke kleuren mooi bij elkaar staan. Daar kun je vervolgens de kleurkeuze op baseren. Je kunt sfeer creëren door verschillende kleurcombinaties met elkaar te combineren. Wel is het belangrijk om voor samenhang te zorgen wat betreft de kleuren.

Verplaatsen

Ook kan het een idee zijn om de indeling van je woning te veranderen, door bijvoorbeeld meubels te verplaatsen. Je kunt het ook grootser aanpakken door bijvoorbeeld je badkamer of keuken te verplaatsen, dat zorgt natuurlijk voor een hele andere sfeer. Verdiep je dus eens in de mogelijkheden van jouw woning. Bij het opnieuw indelen van je woning komen natuurlijk wel veel zaken kijken, bijvoorbeeld de waterdruk. Wil je de waterdruk op peil houden, omdat je bijvoorbeeld op grote hoogte woont of omdat je een beregeningsinstallatie hebt? Een hydrofoorpomp met drukvat is dan een goede oplossing. In Nederland is voor appartementen vanaf circa 13 meter hoogte boven het maaiveld, afhankelijk van de gemeente en de staat van het waterleidingnet, een hydrofoor verplicht. De pomp kan voor vele verschillende toepassingen worden gebruikt.