BBQ

Tips voor een originele BBQ

Ga je binnenkort een BBQ organiseren? Met onze tips zorg je ervoor dat je niets te kort komt. Wil jij niet de standaard dingen op tafel hebben staan, zoals een bak huzarensalade, stokbrood en een paar speklappen? Lees dan snel verder en organiseer het meest originele BBQ feestje!

BBQ? Altijd een goed idee

Een BBQ doet het eigenlijk altijd goed bij een groep mensen. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken, of het kan wel op de BBQ. Het komt vast vaak voor dat je van plan bent een keer wat nieuws op de BBQ te leggen, maar dat je uiteindelijk toch weer met de standaard salades, vlees en sauzen de winkel uit komt lopen. Na het lezen van deze blog niet meer!

Elektrische BBQ, BBQ van kolen of van gas

Er zijn verschillende soorten BBQ’s die je kunt kopen. Zo heb je een elektrische BBQ, een BBQ op kolen en een BBQ op gas. Het ligt vooral aan jezelf welke BBQ je het liefst hebt. Houd je van een wat rokerige smaak en kun je goed overweg met kolen? Dan is een BBQ met kolen perfect. Wil je liever niet het risico nemen dat je in de rook zit? Een elektrische bbq of een bbq van gas is dan een betere optie. Maakt het je niets uit? Dan zijn er vast nog wel goede BBQ aanbiedingen, zodat je voor een goede deal eentje kunt kopen. Je vindt ze meestal ook op websites met meerdere actuele aanbiedingen. Kijk eens op het internet rond en je vindt er vanzelf genoeg.

Denk verder dan anders

Kijk in het hoogseizoen ook altijd even naar de aanbiedingen van de supermarkt, misschien kun je profiteren van aanbiedingen zoals 3 sauzen halen, 2 betalen. Dit geldt hetzelfde voor het vlees of bepaalde groenten. Vaak zijn dit wel de standaard dingen en die willen we nou juist net niet. Denk bijvoorbeeld eens aan sauzen zoals kerriemayonaise, paprikamayonaise of chilisaus. Je kunt ook pittige sauzen toevoegen, voor de liefhebbers van pittig eten. Ga in dat geval voor harissa of sriracha. Je zou ook nog een heerlijke tzatziki zelf kunnen maken, heerlijk bij zowel vlees als bij stokbrood. 

Bier, wijn en fris bij de BBQ? Heerlijk, maar maak het net even anders met verschillende cocktails. Hier kun je eindeloos in variëren met bijvoorbeeld een frisse Sex on the Beach of een heerlijke Mojito. Met de verschillende sappen en dranken zit er voor iedereen altijd wel een lekkere cocktail bij. 

Vergeet niet het dessert

Wat vaak wordt vergeten bij een BBQ is het dessert en dat is zonde! Een dessert kan namelijk prima op de BBQ klaargemaakt worden. Denk bijvoorbeeld eens aan gegrild fruit zoals watermeloen, nectarines of ananas. Een bolletje ijs ernaast en klaar is kees. Een gemakkelijk, origineel en heerlijk dessert van de BBQ. 

Zit de avond er op? Leg het BBQ rooster dan even in het gras, zo kun je de volgende dag gemakkelijk het BBQ rooster schoonmaken. Hopelijk kun jij met deze tips een originele BBQ organiseren voor je familie, collega’s of vrienden. Succes!